Is jouw kind ook gek op het leren van nieuwe dingen? Die van ons wel, dus toen er een nieuwe educatieve VR (virtual reality) bril op de markt kwam van HeroMask moesten we die natuurlijk testen! Uiteraard nemen we jullie mee op reis door deze VR wereld waarin je Frans, Spaans, Chinees, Engels, Duits en Italiaans kunt leren. Let’s go!

Wat is HeroMask?

HeroMask is een speciale VR bril, die gemaakt en geschikt is voor de HeroMask VR games. Deze app kun je downloaden op je telefoon (een tablet is niet handig, die past namelijk niet in de bril). Met deze VR bril maak je dus het leren een heel stuk leuker, want het is digitaal, maar toch super interactief!

De HeroMask app

In de HeroMask app moet je eerst de code invullen die je bij het HeroMask krijgt. Zo verifieer je zeg maar je aankoop. Dit leek even een beetje omslachtig, want je moest een account aanmaken en daarna inloggen. Dit inloggen had een wachtwoord nodig, maar gelukkig was dat gewoon de code op het papiertje. Je hoeft verder dus niets te doen, behalve je email adres te registeren, en die te koppelen aan je persoonlijke code die je in de doos hebt gekregen.

Vervolgens kun je de app openen en beginnen met de spelletjes. Je kunt kiezen voor een virtuele rondleiding in het spel, maar ongeduldig als wij zijn hebben we gewoon gelijk op PLAY gedrukt. Daar gaan we!

heromask review learning languages

Wat kun je allemaal doen in de app?

Helaas kun je alleen kiezen voor een aantal systeem talen. Hier zit Nederlands niet bij, dus je moet wel een beetje met Engels uit de voeten kunnen. Nu is dat voor ons geen probleem, maar wel iets om rekening mee te houden. In principe is het spel gevoelsmatig heel goed te spelen zonder dat je ook maar een woord Engels hoeft te kunnen, maar goed. Het spel en de app zijn dus NIET in het Nederlands te doen.

Vervolgens kies je welke taal je wilt gaan leren of oefenen. Wij hebben voor het gemak maar even voor Engels gekozen om te kijken hoe dat ging.

Kies tussen een aantal verschillende thema’s

Nu je de taal naar je keuze hebt ingesteld kun je kiezen welk thema je wilt leren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om te leren over Fruit, Getallen, Beroepen, Kleuren, Dieren en nog veel meer. Dit is vooral voor de kids erg fijn, omdat ze zo gelijk kunnen zien waar ze interesse in hebben. Ik vind het met dit soort educatieve apps ook wel erg fijn dat ze hun eigen interesses kunnen volgen, en dingen niet voorgekauwd zijn op een bepaalde manier.

Hierna kies je zelf uit een aantal verschillende spelletjes die je in dat thema speelt. Deze spelletjes zijn trouwens voor alle thema’s hetzelfde. Je krijgt dan dus alleen andere woorden, die bij het andere thema horen.

Kies je spel

Of je nu wilt racen, wilt lopen met een dinosaurus of eenhoorn, of liever op targets schiet, het is aan jou. Er zijn verschillende spel varianten waarmee je de woorden kunt leren.

Uiteraard zijn de dino en unicorn hier het eerst getest. Je vliegt of loopt dus door een wereld heen, en moet door te bewegen het juiste plaatje kiezen. Je hoort bijvoorbeeld ‘horse’ krijgt 2 plaatjes te zien met een paard en een konijn. Je moet nu dus het beeld bewegen naar het paard. Zo krijg je punten. Ook pik je onderweg sterren op en kun je zo meer punten verdienen.

Bekijk hier een korte video van hoe HeroMask games werken

Wat vinden wij van HeroMask

Het is een leuke manier om een nieuwe taal te introduceren aan de kids op deze nieuwe en vrij moderne manier van leren. Het is dus ook echt wel leuk om in de klas te hebben denk ik. We hebben tot nu toe alleen Engels en Spaans geprobeerd.
Het enige wat tegenviel is dat bij sommige spellen de spreek stem bijna niet over het ‘game geluid’ heen komt. Hierdoor is het vooral in een nieuwe taal erg lastig om te horen wat er uberhaupt gezegd wordt. Laat staan daar ook het juiste plaatje aan te koppelen. Dat zou dus nog wel verbeterd mogen worden. Of dat je als optie geeft dat het achtergrond geluid gewoon zachter kan.

Verder is het dus echt leuk voor verschillende leeftijden om te spelen. Zelfs onze vier jarige dochter kan prima uit de voeten met de HeroMask. Ik ben dus zelf vooral benieuwd hoe het gaat als ze een nieuwe taal willen leren zoals Italiaans of Chinees… Maar het spelen van de echt vreemde talen is nu dus nog wat lastig, omdat de woorden niet goed genoeg verstaanbaar zijn, wat ons betreft.

Wij geven de HeroMask een 7 als eindcijfer. Mochten de aanpassingen worden doorgevoerd (qua geluid) dan zouden we het zeker een 8,5 geven. Er komen trouwens ook steeds weer nieuwe games bij, dus het is ook echt een app die in ontwikkeling is en blijft. Hierdoor denk ik dat het over een paar maanden, als alles ge-tweaked is echt een onmisbare gadget is voor kids die wel wat uitdaging kunnen gebruiken.

Je koopt de HeroMask gemakkelijk via Amazon.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie denken over VR en kids. Gebruiken jullie het thuis al? Of is dit een compleet nieuwe (virtuele)wereld voor jullie?

Meer educatieve tips en trics (spelletjes, activiteiten en meer!)