GraviTrax fans opgelet! Waar je eerst met allerlei ‘versnellers’ je baan op gang moest houden, kun je nu weer de hoogte in bouwen! Whoop whoop! Met de GraviTrax Vertical Pro kun je nog meer gebruik maken van de zwaartekracht. In deze review laten we je meer zien, en natuurlijk kun je via onze highlights op Instagram in de Reels en op IGTV de baan ook echt in actie zien.

Wat is er nieuw in de GraviTrax Vertical Pro set?

gravitrax vertical pro set

Als je starters set van GraviTrax al hebt, dan wil je natuurlijk weten wat er nou zoveel anders is als de starter set. En dat begrijpen wij natuurlijk. Wij waren daar zelf eigenlijk ook wel benieuwd naar. De enorme zwarte doos leek namelijk veel belovend.

vertical pro set gravitrax

Doorzichtige wanden, grijze torens en ‘hangende basissen’

gravitrax vertical pro set review

Natuurlijk zitten er ook in deze set ook weer de bekende banen, de basis stukken, een ondergrond, en een aantal speciale stukken (zoals de wissel, de trechter, het kanon en meer). Maar wat deze GraviTrax Vertical Pro set nou zo speciaal maakt, is het feit dat je nu eindelijk langer de hoogte in kunt. Je kunt namelijk met de doorzichtige ‘wanden’ en speciale ‘hangende basis stukken’ de banen op meerdere plekken ondersteunen. Ook ga je extra snel de lucht in door de grotere hoge grijze stukken, waarvan sommige zelfs een gat hebben waardoor je een rail kunt steken.

gravitrax pro vertical set review

Hierboven op de foto kun je wel beter zien wat ik bedoel. De linker donker grijze torens kun je dus nu in 1x in elkaar zetten, zonder tientallen basis blokjes op elkaar te moeten stapelen, die je eigenlijk ergens anders voor wilt gebruiken. De onderste toren van de GraviTrax Vertical Pro set heeft dus een tunnel, en in het midden zie je zo’n doorzichtige wand. Deze klik je tussen twee grijze torens in. Het witte basisblokje hangt op een nieuw stuk. Deze heeft een klein groen uitsteeksel waarmee je het hangende stuk in de doorzichtige wand kunt steken. Zo kun je nu zelf bepalen waar de baan langs gaat, zonder dat het perse op een basis stuk (op een hoogte) hoeft te eindigen.

gravitrax vertical pro set

Is de Vertical Pro set goed te combineren met andere GraviTrax?

gravitrax vertical pro set review

Absoluut! Je kunt deze set echt wel als een set op zich nemen, maar combineren met al je andere GraviTrax is natuurlijk het aller gaafste! Je hebt dus trouwens niet perse de starters set nodig om lekker te kunnen spelen en bouwen met GraviTrax. Deze Vertical Pro Set van GraviTrax is echt wel een set op zich. Met vier ondergronden kun je dus lekker bouwen. En ook hier zit weer een platform bij, al hebben we die bij ons eerste bouwsel niet gebruikt. Natuurlijk kiezen wij voor een van de moeilijkere varianten, om gelijk maar even alle mogelijkheden te bekijken.

En het is echt wel heel erg tof! Als je het nabouwt is het zelfs nog wel even zoeken hoe het soms moet. Gelukkig is zoonlief een stuk beter in het lezen van de GraviTrax omschrijvingen (ik moet zelf soms echt wel tien keer kijken en tellen voor ik het op de juiste plek heb staan, hahaha).

gravitrax vertical pro

Zie GraviTrax Vertical Pro set in ACTIE!

En natuurlijk is het het aller fijnste om even de boel echt in actie te zien. Bewegend beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden, en 10 foto’s. Hier hebben de een na laatste opdracht gemaakt.

En omdat zoonlief de GraviTrax app ook graag gebruikt, wilde hij ook een filmpje maken waarbij je de knikker goed kunt volgen. Nou ja, goed… Dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt, maar goed. Het onderstaande filmpje laat alles in iets meer detail zien.

Dus hop hop hop, zet de Vertical Pro Set van GraviTrax zeker op het lijstje van je kind. Zeker voor kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken, is GraviTrax perfect speelgoed.

Wil je meer zien van de GraviTrax Starter Set? Lees dan onze review hier:

Ook schreven we al over een aantal gave GraviTrax uitbereidingen:

Gooi hier snel alle GraviTrax sets in je mandje

gravitrax vertical pro set