Traditionele koffie staat bekend om het feit dat het ten eerste natuurlijk erg lekker is, maar het ten tweede ook energie geeft. Dit komt door de cafeïne die hierin zit. Cafeïne is een stofje die in bijvoorbeeld koffie, thee cacaobonen en ga zo maar door te vinden is. Dit is een stimulerend stofje waardoor jouw lichaam een energie boost krijgt. Dit is natuurlijk erg fijn wanneer je een lange werkdag hebt en even een kick wilt hebben. Echter heb je tegenwoordig ook cafeïnevrije koffie. Maar waarom zal je deze drinken? En wat zijn dan de voordelen hiervan? Alles daarover lees je in deze tekst.

Wat is cafeïnevrije koffie?

Hoewel in de traditionele koffie altijd cafeïne zit, kun je tegenwoordig ook voor cafeïnevrije koffie gaan. Dit is koffie die is gemaakt van de traditionele koffiebonen, maar waarvan de cafeïne uit de bonen zijn gehaald. Veel mensen vinden namelijk de smaak van koffie erg lekker, maar willen niet altijd zo’n energieboost krijgen. Voor deze mensen is het dus ideaal om cafeïnevrije koffie te drinken. 

De voordelen van cafeïnevrije koffie

Cafeïne is een stofje dat je dus een lekkere boost van energie kan geven. Wanneer je bijvoorbeeld nog een beetje moe bent en nog een volle werkdag te gaan hebt, kan het drinken van koffie positieve effecten hebben op je dag. Zo word je door die boost in de meeste gevallen productiever en krijg je meer zin om te werken. Echter is het drinken van te veel cafeïne niet goed voor je. Je kunt het dan zien als dat je lichaam veel te veel energie verbruikt, als dat het eigenlijk heeft. Het resultaat hiervan is dat je een korte boost van energie zal krijgen, maar op lange termijn erg uitgeput raakt. Zo kun je met cafeïnevrije koffie dus alsnog de smaak ervaren, maar zul je geen cafeïne in je lichaam krijgen. Een groot voordeel hiervan is dat je in principe zoveel bakjes koffie kunt drinken als je wilt. Zo kun je zelfs vlak voor het slapen gaan nog een heerlijk bakje koffie drinken zonder dat je de hele nacht zult wakker liggen. Over het algemeen is cafeïnevrije koffie milder van smaak waardoor je geen maagklachten zult krijgen. Cafeïne geeft bij sommige mensen namelijk nogal is maagklachten. 

Echter is het ook voor cafeïnevrije koffiebonen van belang om kwalitatieve koffiebonen te hebben. Deze bepalen namelijk nog steeds de smaak en zijn het fundament van jouw bak koffie. Segafredo bevat zowel traditionele, als cafeïnevrije koffiebonen van hoog kwaliteit. Dit Italiaanse merk staat namelijk bekend om hun lekkere koffie en hun passie voor het branden van koffiebonen. 

Meer food blogs lezen?

Kids omelet met gerookte zalm mmmmmmm

Overheerlijke en frisse bietenstamppot\

Meer Food blogs voor jou