Heb jij zin in omelet met gerookte zalm? Voor het avond eten van je kleintje (let op, vanaf 1 jaar) en jezelf; makkelijk, snel en vooral gezond. Probeer deze omelet met gerookte zalm en groene aspergetips eens. Groene aspergetips zijn zeer jonge asperges met een fijnere smaak dan de volgroeide asperges. Ze zijn sterker en kruidiger van smaak ten opzichte van de witte asperges. Aspergers, groen en wit, zijn heel rijk aan vitamines A en C en bevatten veel eiwitten, een heerlijke gezonde groente dus. En de jonge asperge soorten zijn vrijwel het hele jaar te krijgen. Een hele goede reden dus om deze groente vaker op het menu te zetten. Serveer met wat brood of rijst, of zonder er iets bij te doen.

Benodigdheden:

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 plakje gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden
  • 1 groene aspergetip, in stukjes gesneden
  • 1 tl olie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges ca. 4 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg het ei toe aan de asperges en leg dan de stukjes gerookte zal op de nog niet gestolde omelet.
  3. Bak tot het ei gestold is en draai de omelet om (eventueel met behulp van een bord) en laat het nog 1 minuut op het vuur staan
  4. Smullen maar!

omelet-met-gerookte-zalm-en-groene-aspergetips

Dit recept is geschreven door Noëlle van Kids And Food

IMG_1813-e1469130337134Noëlle is moeder van een 1,5 jaar oude zoon en ze houdt er ontzetten van om alle recepten te delen die ze de afgelopen jaren heeft uitgeprobeerd. Al haar kindvriendelijke recepten kun je ook vinden op haar  *blog*. Of volg haar op *Instagram* voor meer recepten en mooie foto’s.