Wil jij ook weten hoe de speelplek van andere kids eruit ziet? Vast en zeker, want ik zie deze vraag bijna dagelijks voorbij komen in diverse Facebook groepen. ‘Hoe ziet jullie speelplek eruit’, of ‘hoe bergen jullie het speelgoed van de kids op’. Nou ik zal je vertellen, dat kan op een heleboel verschillende manieren. Van een rustige plek met alleen een tafeltje en stoeltjes om aan te tekenen en knutselen tot ware speelwalhalla’s waar de Intertoys ‘u’ tegen zegt. Daarom laten we je vandaag meer dan 50 prachtige én uitnodigende speelplekken voor kids zien. En omdat iedereen een andere smaak heeft, en de een omkomt in het speelgoed en de ander het in drie bakken heeft zitten, hebben we voor ieder wat wils.

Kleurrijke speelplekken voor kids

Eén van de manieren om een uitnodigende speelplek voor de kids te maken is natuurlijk door het gebruik van kleur. Want welk kind houdt er nou alleen maar van zwart en wit. Moet je je maar eens bedenken hoe enthousiast iedereen een aantal decennia terug was omdat er eindelijk kleur op de televisie was. Wij mensen (en vooral kinderen) houden gewoon van kleur! Kleur geeft energie aan een ruimte, het spreekt tot de verbeelding en met het gebruik van de juiste kleuren kun je zelfs bepaalde sferen scheppen. Mooi wat kleur kan doen, niet?

Deze kleurrijke speelplekken zijn dus vooral erg geschikt voor de kids. Want niet iedere ouder houdt er van om in een kleuren explosie te wonen, dus voor jullie hebben we straks wat speelplek inspiratie. Maar dan nu eerst…. tromgeroffel…. de kleurrijke speelplekken voor kids inspiratie top 30

1

https://www.instagram.com/p/Bs9_Pn_B3t4/

2

https://www.instagram.com/p/Bs9QVSKFa5S/

3

4

5

https://www.instagram.com/p/Bs8yCp7HxT_/

6

7

8

https://www.instagram.com/p/Bs76jGolAeh/

9

10

11

12

https://www.instagram.com/p/Bs7KSxdAGJB/

13

14

https://www.instagram.com/p/Bs6RTkGHSEi/

15

16

https://www.instagram.com/p/Bs6GeIfl-Ti/

17

18

19

20

21

https://www.instagram.com/p/Bs5IkBIl-2-/

22

23

24

https://www.instagram.com/p/Bs45BiUHftH/

25

 

Monochrome speelplekken voor kids

Yes, ik had het in de eerste alinea al even over die ouders die niet zoveel van kleur houden…. Speciaal voor jullie ook een aantal monochrome speelplekken. Zwart en wit is trouwens naast minder schreeuwerig ook erg tijdloos. Je kunt er dus eigenlijk erg veel mee als je wilt. Ik denk eerlijk gezegd dat alleen maar hebben van monochrome speelgoed op een gegeven moment wel vraagt om meer kleur, maar dat is een persoonlijke mening… (trek je daar dus vooral niet teveel van aan).

Met zwart en wit (en misschien een tintje grijs) kun je hele toffe speelplekken voor je kids creëeren. En waarschijnlijk past het dan ook een stuk naadlozer op de rest van je interieur. Desnoods doe je al het felgekleurde speelgoed dat je dan wel hebt gekregen van anderen, naar een andere kamer of in een doos die dicht kan (haha).

Zie hier, onze 10 favoriete monochrome speelplekken.

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

35

Oké, we spelen met deze een klein beetje vals want er is ook wat kleur te bekennen. En zie je hoe vrolijk deze speelplek er gelijk van wordt?

36

Natuurlijke en rustige speelplekken voor kids

Ik houd ervan. Speelplekken die rustig ogen omdat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Niet zo schreeuwerig, lekker rustig en het past meestal in elk interieur. Door veel gebruik te maken van hout, zachte materialen (als wol en katoen) maak je al snel een fijne plek om te spelen. Door niet teveel neer te zetten maar gebruik te maken van speelgoed-rotatie houd je ook het aanbod van het speelgoed in de perken, blijft het ook rustig ogen. Wie wil dat nou niet?

37

https://www.instagram.com/p/Bs92tWwBPVl/

38

https://www.instagram.com/p/Bs9LtM3B7x_/

39

40

https://www.instagram.com/p/Bs8AxxvlBhy/

41

42

https://www.instagram.com/p/Bs3sUPhBIfj/

43

Door zachte (pastel) kleuren te gebruiken kun je een speelplek voor je kids ook makkelijk neutraal en rustig houden. Zachte kleuren zijn er echt niet alleen maar voor kleine baby’s. Door wat ruw materiaal (zoals hout) te gebruiken in combinatie met de zachte kleuren krijgt een speelplek toch de pit die een ouder kind nodig heeft.

 

44

https://www.instagram.com/p/Bs5x3mrAi1Q/

45

46

47

48

49

50

Meer lezen over speelplekken voor kids?

De 20 mooiste speelkamers om van te dromen

Een eigen speelkamer voor je kids; musthave of niet?!

Lichte en natuurlijke kinder-en speelkamer #InstaRoom

PIN al deze 50 speelplekken voor kids

speelplekken voor kids


© uitgelichte afbeelding: Speelplekken voor kids Shutterstock