Zonnebrillen verschillen behoorlijk van elkaar in prijs. Je kunt een bril kopen voor een paar euro, maar er zijn ook zonnebrillen die honderden euro’s kosten. Wil je een goede zonnebril? Dan ben je hier al snel een flink bedrag aan kwijt. Gelukkig zijn er manieren om hierop te besparen. De 5 tips in deze tekst helpen je hier een handje bij. 

1. Bestel online

Als je op zoek bent naar een nieuwe zonnebril, kun je naar een opticien in de buurt gaan. Hier kun je rustig een blik op het assortiment werpen en verschillende zonnebrillen passen. De kans is zodoende groot dat je met de beste zonnebril naar huis gaat. Het nadeel is alleen dat een opticien vaak redelijk duur is. Wil je voorkomen dat je de hoofdprijs betaalt voor een zonnebril? Bestel deze dan online. In sommige gevallen betaal je online namelijk minder voor een zonnebril dan in de winkel.

2. Vergelijk zonnebrillen met elkaar

Wil je een Prada zonnebril of Burberry zonnebril kopen? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je hierop wilt besparen. De zonnebrillen van deze merken zijn namelijk niet bepaald goedkoop. Gelukkig betaal je vaak niet de hoofdprijs. Door een vergelijking te maken, vind je waarschijnlijk een zonnebril van dit merk die aantrekkelijk geprijsd is. Wie zonnebrillen wil vergelijken, kan hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Je geeft hier simpelweg aan wat je voorkeuren zijn en je krijgt binnen een paar tellen een overzicht te zien met de zonnebrillen die hierop aansluiten.

3. Wacht op de uitverkoop

Wie wil besparen op een zonnebril, kan ook wachten op de uitverkoop. Als bedrijven niet van hun voorraad afkomen, prijzen ze zonnebrillen vaak af. Sneuvelt je zonnebril aan het einde van de zomer? Wacht dan niet tot de volgende zomer om een nieuwe te kopen, maar doe dit direct. Aan het einde van de zomer gaan zonnebrillen vaak in de uitverkoop. Verwacht overigens niet dat je korting krijgt op alle zonnebrillen. Er zijn namelijk genoeg zonnebrillen die meerdere jaren ‘in’ zijn, waardoor de prijs niet verandert. 

4. Kies voor een merkloze zonnebril

Een merkzonnebril beschermt vaak net zo goed tegen uv-straling als een merkloze zonnebril, maar hij kost vaak aanzienlijk meer. Je betaalt namelijk ook voor het merk. Maakt het jou niet uit of er een naam op een zonnebril staat of niet? Kies dan voor een merkloze zonnebril. Zo’n bril is goedkoper, waardoor je logischerwijs bespaart.


5. Overweeg een tweedehands zonnebril

Op zonnige dagen is het belangrijk om een zonnebril te dragen. Hiermee bescherm je je ogen namelijk tegen uv-straling en dat verkleint de kans op oogproblemen, zoals staar. Vind je nieuwe zonnebrillen (veel) te duur? Overweeg dan eens een tweedehands zonnebril. Als zo’n bril nog in goede staat verkeert, kun je er mogelijk nog jaren mee vooruit.

Meer duurzame tips lezen?

Duurzaam & minimalistisch kopen bij goedkopere winkels?! Zo doe je dat

Neutrale kamertje met pit, door alle zelfgemaakte + vintage items, bij Ruth Nobel thuis

Moois aan de muur hoeft niet altijd duur

Meer opties & meer ruimte in je verkleedkist – MinimalistMama