De winkels zijn weer open! Yay! Onze kids konden eerlijk gezegd niet wachten tot de winkels weer open waren. Al dat bellen en bestellen vonden wij maar niks, dus ze hadden maar liefst 3 weken geen winkel van binnen gezien. Ondertussen hadden ze wel zakgeld gekregen en centjes gespaard, dus vooral de meisjes konden niet wachten tot hun lievelingswinkel open ging.

Ik ben het soort moeder dat van uniek, handgemaakt, leerzaam speelgoed is. Maar mijn meisjes zijn ook gek op speelgoed in goedkopere winkels. Van de Baby Shark gummetjes, tot de zeemeerminnen in een schelpje. Een schattige Poop-a-Lot poes, een loopveer of een zoveelste etui. Die meiden is niks te gek. Ik kan ze ook geen ongelijk geven, want met hun kleine budget kunnen ze daar toch helemaal los gaan. Daarom dacht ik, laat ik eens onze favoriete low budget ideeën uit deze winkel aan je showen ter inspiratie. Want ook bij voordelige winkels kun je duurzame en leerzame dingen vinden, let maar eens op.

Kinderspeelgoed dat bij een duurzame en minimalistische visie past

Ook al kun je bij in voordelige winkels vooral plastic speelgoed vinden, met een beetje zoeken (en geluk) zul je zien dat ze ook prima kinderspeelgoed hebben dat past bij mijn visie op speel-goed.

 

Houten speelgoed

Wat dacht je van de houten lijn (Mini Matters) die ze nu hebben liggen? Van een enorm houten poppenhuis, met allemaal kleinere sets om alles in te richten, tot houten treinbanen. Geinig is dat ik soms de houten inrichting voor de poppenhuizen een stuk leuker vind dan wat ik zelf al in huis heb. Dus ik moet mij dan regelmatig inhouden om niet alsnog een setje mee naar huis te nemen.

 

Fantasie Speelgoed

Houten speelgoed dat ook nog eens de fantasie prikkelt, staat wel op mijn wensenlijstje. Dus toen ik de tasjes met houten sets zag (tandarts, kapper en dokter) heb ik die allemaal aangeschaft. Samen met wat verkleedkleding die we al hadden hebben de kids hier nu echt weer eindeloos veel speelplezier mee. Daarnaast heb ik voor de meisjes hun keukentjes een schattige mixer gekocht, in mooie pastelkleuren.

Leerzaam speelgoed

Ik ben ook echt verrast door het aanbod in deze winkels omdat ze ook educatief speelgoed in de schappen hebben liggen. Dan heb ik het niet over de set dobbelstenen waar je ook super veel spelletjes mee kunt doen, of de puzzels (van 4-1000 stukjes). Nee dan bedoel ik echt speelgoed waarbij ze letters leren, of kunnen leren klok kijken. Magnetisch speelgoed met cijfers en letters waarmee je woorden kunt maken en sommen kunt oplossen. Super goed voor de jongere kinderen om ze zo spelenderwijs kennis te laten maken met letters en getallen dus!

Voorjaarsschoonmaak, à la minimalista

Hier gebruik ik de maand januari eigenlijk altijd om een great reset te doen. Even alle kasten bij langs (ja alle, de kledingskasten, speelgoedkasten, spelletjeskasten, voorraadkasten, keukenkasten enzovoort) om te kijken wat we houden, wat opgeruimd moet worden, wat weggegeven kan worden etc. Een hele klus, maar het is ook zo fijn om te doen. Even weer een frisse wind door het huis.

Daarom bestelde ik (tijdens de lockdown online) vier enorme 100 liter bakken. Voor elk kind één zo’n bakbeest. Niet om hun hele hebben en houden in te smijten, maar als ‘memory box’. Hier heb ik hun eerste pakje in gedaan, geboortekaartje, zwemdiploma’s, wedstrijd lintjes, favoriete knuffeltje, eerste tekening van een ‘echt mensje’, en nog veel meer. Wat niet in die bak past, gaat er niet in, en dus weg. Zo kan ik alle sentimentele zaken van de kids bewaren die ik wil, op een geordende manier, waarbij het niet te veel ruimte gaat innemen. Voor de kinderen is het ook fijn om te weten dat als er een tekening of knutselwerkje is die ze echt niet weg willen doen, ze dat in die bak mogen doen.

 

Kleine wasjes, grote wasjes

De kinderen die groeiden de pan uit, dus werd het ook de hoogste tijd voor wat nieuwe kleding. Die ga je dan natuurlijk eerst even wassen, je wilt namelijk niet weten hoeveel chemicaliën er allemaal op nieuwe kleding zit. Hoe handig is dan dit droogrek dat ik in de winkel spotte? En als je zat bent van rondslingerende was, dan zijn deze minimalistische katoenen waszakken ook echt een must-have. Hoef je alleen nog maar je kids te leren hun was in die zak te gooien, en kun jij elke keer dat je wil gaan wassen, alle zakken verzamelen en beginnen. Soms maken dit soort kleine oplossingen het leven toch een heel stuk makkelijker niet?!

Ik heb eigenlijk nog veel meer musthaves, dus die zal ik even in het kort noemen ter inspiratie:

  • houten plakjes (voor in de sensory tafels)
  • houten knijpers (beter dan plastic uiteraard)
  • wol vilten droger ballen (als je dan toch de droger aanzet, kun je zo de duur verkorten)
  • stickerboekjes (als klein cadeautje bijvoorbeeld, als het op is, is het op, en heb je er geen opbergruimte meer voor nodig)
  • metallic watercolor (30 stuks) voor mijn creatieve meiden
  • printer papier (om op te kleuren, in plaats van een ‘schetsboek’ met 30 vel voor dezelfde prijs)
  • whiteboard, vooral handig als je thuisonderwijs geeft, of een planbord wilt maken
  • houten kralen om zelf kettingen en armbandjes mee te maken
  • lamineer apparaat (om alle printables en spelend leren papieren mee te verstevigen, zo gaan ze véél langer mee)

Wat vind jij vooral heel fijn en handig in goedkopere winkels?