Na onze verbouwing hadden we een helemaal gloednieuwe woonkamer met nieuw gestuukte en geverfde muren. Maar liefst 8 meter witte muur aan beide kanten. Begrijp me niet verkeerd, wit is mijn favoriete kleur, maar 16 meter aan witte muur is misschien ie wat overdreven. Dus ik ging op zoek naar toffe wand decoraties waarmee we een beetje kleur, textuur en persoonlijkheid in het huis kunnen brengen.

Foto’s voor een persoonlijke touch

Wat ik eigenlijk altijd onmisbaar vind in een echt gezinshuis zijn foto’s. Alleen maar door foto’s kun je precies zien wie er wonen en welke mensen dit huis tot een thuis maken.

Nu kun je foto’s op echt wel honderd verschillende manieren laten terug komen in je interieur. Van een standaard lijstje aan de muur of op het dressoir, tot aan een kunstwerk van een paar vierkante meter aan de muur.

Wij mochten van Wanapix een tof foto product uitkiezen en mijn oog viel gelijk op de hexagon PrinTiles voor aan de muur. Bij het openmaken van de enorme doos kwamen er al snel 12 wand ‘tegels’ tevoorschijn. Voorzichtig ingepakt in een hoop bubbelwrap, dus de kids vermaakten zich direct met het verpakkingsmateriaal. Zo kon ik rustig de prints te bekijken en alvast een layout verzinnen. Want daar had ik dan typisch weer niet over nagedacht van te voren.

hexagon wanddecoratie

De hexagon PrinTiles zijn 23×20 centimeter groot en dat was dus best nog wel iets groter in ‘het echt’ dan ik had gedacht. Maar dat is voor ons juist goed, want er was een heleboel muur om te vullen.

Ik besloot de PrinTiles boven de commode te hangen. Die staat sinds de verbouwing in de woonkamer en het was echt een kale plek. In de woonkamer aan de muur wilden we ons Samsung Frame weer terughangen, dus dat was niet echt de juiste plek voor een mooie grote set met hexagon PrinTiles.

Kleur aan de muur

Een witte muur, een wit huis zelfs is echt mijn favoriete uitzicht. Maar zelfs ik vind het nodig om al dat wit af en toe te onderbreken met wat kleur. Dus ik was mega blij dat ik tijdens een Instagram give away van Juffrouw Duurzaam en de Duurzame KinderkamerStylist zomaar een keer iets won. En niet zomaar iets. Maar iets waar ik echt heel blij van werdt. Een uur styling advies voor een duurzame kinderkamer, daarover later meer, én een super gave duurzame slinger van Juffrouw Duurzaam. Deze slinger maakt ze zelf (loveeee handmade items) van tweedehands wollen deken restjes. Super leuk en een slinger met een verhaal. Ik koos voor de lentekleuren want, hallo lente! En pastel kleurtjes zijn perfect bij een super wit huis. Niet te fel en toch genoeg kleur.

duurzame slinger van juffrouw duurzaam

Iets van textuur aan de muur

Omdat alles nogal hol en kaal is als je pas verbouwd hebt (of verhuisd bent) is het vaak nogal gehorig. Alles galmt en weerklinkt nu nog. Dus één van de oplossingen is om te kiezen voor wat meer textuur. Dit zorgt er ook mooi voor dat het geluid een beetje kan worden opgenomen en niet tegen de kale muren afketst.

Ook leuk dat onze jongste nu tijdens het verschonen en aankleden elke keer wijst naar papa, mama, haar grote broer en haar zussen. En ze vind het ook fantastisch om zichzelf aan te wijzen en over iedereen te kletsen. Ja, die gaat nu naar school, en je zus naar zwemles, papa naar werk en broerlief naar voetbal. Het is dus gelijk elke keer een soort van sociaal momentje met de kleinste.

wandkleed weven DIY

Dus besloot ik voor mijn verjaardag een nieuwe hobby te vragen. Of eigenlijk zie ik al een tijd lang overal vet hippe en prachtige geweven wandkleedjes voorbij komen. En dan ben ik zo iemand die denkt, dat kan ik vast ook wel. Dus hebben mijn ouders en broertje voor mij een hele DIY kit besteld waarmee ik aan de slag kan gaan. Het beginnetje is gemaakt en hopelijk hangt er dus over een paar weekjes (want met vier kids is ‘tijd over’ echt voorbij) een super tof wandkleedje aan de muur. En als het goed bevalt dan ga ik natuurlijk aan de slag om voor elke kamer en elk halletje en wie weet zelfs de badkamer een prachtig wandkleedje te maken, hihi.

Wat hangt er bij jullie aan de muur??

Laat het ons weten!

WINNEN : 4 (hexagon) PrinTiles!

En het leukste is natuurlijk wel dat we één van onze lezers ook blij mogen maken met een prachtige set van 4 (hexagon) PrinTiles! Say what?!?!? I know! Je kunt meedoen via deze blog, via onze FB post of via Instagram… Alledrie mag natuurlijk ook, dan maak je gewoon wat extra win-kansen.

Meedoen kan van woensdag 11 maart 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Laat ons hieronder weten in een reactie waar jij de PrinTiles wilt gaan ophangen en maak kans!

Ook interessant voor jou