Heb jij jouw woning wel goed verzekerd? Veel mensen in Nederland komen pas tot de realisatie dat zij een woonverzekering hadden moeten afsluiten op het moment dat het al te laat is. Dat kan heel veel problemen opleveren. Wanneer je namelijk schade aan je woning of spullen oploopt, kost dit al snel meer dan een doorsnee persoon kan ophoesten. Denk jij dus: mijn spullen hebben nauwelijks waarde, ik hoef geen verzekering af te sluiten, dan heb je het waarschijnlijk mis. Het gaat er niet om of je die oude tafel van je kunt vervangen, de vraag is of je in staat bent om in een keer je hele interieur te vervangen. Voor de meeste mensen geldt dat zij dit niet kunnen. Bovendien; waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken? Met een  woonverzekering kun je heel veel problemen voorkomen, dus laten we snel kijken hoe jij een verzekering op maat kunt samenstellen.

Huurder of woningeigenaar?

Als je gaat kijken welke woonverzekeringen interessant zouden kunnen zijn voor jou, is het goed om te weten wat de criteria zijn voor iedere verzekering. Het grote verschil zit hem in de vraag of je een woning huurt, of dat je er een gekocht hebt. In dat laatste geval raden wij je aan om een  opstalverzekering te nemen. Deze verzekering dekt namelijk de schade die ontstaan is aan je huis zelf. Breekt er namelijk een keer brand uit in je woning, dan zul je zien dat niet alleen je spullen beschadigd zullen raken, maar dat het vuur ook je muren, plafonds en wat al niet meer aantast. Dat kan grote schadeposten opleveren en die kun je dekken wanneer je een goede opstalverzekering hebt.

Je inboedel verzekeren

Wanneer je een woning huurt, is een opstalverzekering niet nodig; jij bent immers niet de eigenaar van je huis. Wat je wel zou moeten doen, is een inboedelverzekering nemen. Met deze woonverzekering voorkom je dat schade aan jouw bezittingen niet gedekt wordt door je verzekering. Deze schade kan op heel veel manieren ontstaan: denk aan een brand, aan een lekkage of aan een stroomstoot die door je woning gaat. Ook ongelukjes binnenshuis kunnen veel schade veroorzaken. Gelukkig kun je je inboedelverzekering gebruiken om de schade te herstellen. Neem daarom altijd een inboedelverzekering zonder eigen risico zodat je alle onkosten vergoed krijgt. Anders krijg je namelijk alsnog een hoge factuur op je mat en daar zit je, na al die rampspoed, echt niet op te wachten.

Sluit je woonverzekering online af

Mocht jij tot de ontdekking zijn gekomen dat je zonder woonverzekering veel risico’s loopt, dan is het tijd om hier verandering in aan te brengen. Je kunt even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om daar de voorwaarden van de opstal- en / of inboedelverzekering door te nemen. Heb je meer dekking nodig, voeg dan aanvullende verzekeringen toe. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je kunt pakken. Zo voorkom je voor een schappelijk bedrag dat je veel (onnodige) risico’s loopt.

Meer over je interieur lezen?

Een aankleedmand als accessoire mét functie voor de interiorjunkie