Het is dan hier in Nederland eindelijk officieel. Maar alle scholen gaan in ieder geval de komende drie weken dicht. DRIE WEKEN! Whoops… Help! Menig Nederlander zal wel met de handen in de haren zitten over hoe ze die kinderen nu in eens allemaal moeten vermaken. Gelukkig bestaat er zoiets als streaming-diensten voor kids!

Voor mij zal het niet heel veel anders zijn dan normaal, gezien ik een thuisblijf mama ben. Dus ik ben al ruim negen jaar met kinderen thuis elke dag. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik daardoor af en toe gewoon even rust in de tent wil. En dat doe je het makkelijkst door nanny TV aan te zetten. Oftewel, even een filmpje of serie kijken. En dat je de tv soms als oppas gebruikt is helemaal niet erg he… Je moet ook goed voor jezelf zorgen. Daarom vind je hier onder zeven (bekende en minder bekende) streaming-diensten die geschikt zijn voor kids!

❄️ FROZEN 2 komt VERVROEGD op Disney +

Jaaaaa je leest het goed! Hallelujah thank God! Wij wilden dus laatste Frozen 2 gaan streamen thuis via Pathé thuis of iets dergelijks, maar dat was dus gewoon niet mogelijk he. In de planning stond pas dat de eerste online streaming dienst het eind april zou aanbieden. Belachelijk niet?!

Gelukkig kun je dus binnenkort onder andere genieten van Frozen 2 ❄️ (on REPEAT!!) op Disney+. En gelukkig kun je ook nog eens 7 dagen gratis kijken (oké, niet helemaal waar… je moet eerst om je rekeningnummer te verifiëren wel 0,01 ct overmaken naar ze, maar goed… dat is verwaarloosbaar). En stiekem staan er op Disney+ ook best wel wat toffe films voor volwassenen. Vind het qua series dan voor jongere kinderen best wel tegenvallen, maar goed. Daar hebben we dan weer Netflix voor niet waar??

Just4Kids TV – alles Nederlands gesproken én Kleuterbios

Ben je helemaal fan van Nederlandse series en films? Dan is deze streaming-dienst voor kids van Just4KidsTV echt iets voor jou… Vooral geschikt voor kinderen tot een jaar of 8 zou ik zelf zeggen. Alle films en series die je er kunt vinden zijn Nederlands gesproken. Yes! Just4Kids heeft onder andere films van de populaire

  • Bob de Bouwer
  • Pieter Konijn
  • My Little Pony
  • Zorro
  • Brandweerman Sam
  • Capser en Emma
  • De Kameleon
  • Olly

en nog veel meer!

Ook super fijn is de kleuterbios… Zo heb je altijd de leukste series en films binnen handbereik 🤩 Enige nadeel vind ik dan wel dat je het niet op de TV kunt streamen. Dus je zult het op je computer of laptop moeten doen.

streaming diensten voor kids

NL Ziet – Alle Nederlandse zenders in één pakket

Mijn ouders hadden altijd NPO Start, super handig om vast wat Nederlandse films en kinder series mee vooruit of terug te kijken. Maar nu vond ik dus dat NL Ziet ook RTL XL en KIJK biedt, naast NPO Start dus, waarmee eigenlijk alle Nederlandse zenders in één fijne streaming-dienst zitten.

Ook hier kun je een proef abonnement nemen en kijk je de eerste maand voor maar €0,01 . Das ongeveer een half wc papiertje (en je weet hoe kostbaar die zijn tegenwoordig 🤣) Een prima alternatief dus voor als je even het ‘schoolwerk’ zat bent deze streaming-dienst van NL Ziet.

Netflix – je weet wel

Natuurlijk is er ook nog de meest bekende streaming-dienst ter wereld, Netflix 🍿 Hier op kun je diverse series en films kijken voor zowel volwassenen als kinderen. De variatie is groot, en je kunt heerlijk binge watchen. Vooral fijn voor als het buiten echt slecht weer is en je al voor de dertigste keer Mens Erger Je Niet aan het spelen bent. Ook bij deze streaming-dienst heb je een gratis proef periode van 1 maand.

Ik vind het fijnste aan Netflix dat er ook documentaires op staan. En natuur series, dus niet alleen maar domme animatie programma’s die het brein van je kind gelijk uitzetten. Dus er zijn ook een aantal educatieve shows/documentaires om te zien voor ze op Netflix.

streaming dienst voor kids

VideoLand – met groots kinderaanbod

Zelf ben ik nog niet zo goed bekend met VideoLand, maar kennissen zijn er erg blij mee. Het kinderaanbod is ook best wel groot dus die zullen zich geen moment vervelen met VideoLand.

Je kunt twee weken het aanbod gratis eens rustig bekijken en uitproberen, dus je kunt je daar geen buil aan vallen.

Christelijke streaming-diensten – shows met een boodschap

Je kunt via de Nederlandse streaming-dienst New Faith Network veel christelijke films ✝️ terugkijken. Er is weinig Nederlands gesproken aanbod maar als je de ondertiteling kijken geen probleem vind of juist je kids Engels beter wilt leren een prima optie.

Zelf vind ik voor kinderen Minno veel geschikter. Hier staan tientallen verschillende Engelse christelijke shows (let op, géén Nederlandse ondertiteling) en films op. Het aanbod is in het Engels gewoon velen malen groter, en onze kids snappen eigenlijk vrij veel Engels. Dit maakt het voor hun dus gewoon net zo interessant als een Nederlands gesproken serie.

Voor een leuke christelijke serie kun je ook op Netflix VeggieTales kijken trouwens, mocht je naar een show met een boodschap op zoek zijn en al lid zijn van Netflix.

Van welke streaming-dienst(en) maak jij (met je gezin) gebruik?!

Ook interessant voor jou

PIN IT

streaming diensten voor kids