Soms is een kinderkamer toe aan een update. Zo was dat bij ons laatst het geval. Ons kleinste meisje was een stuk groter geworden. Geen peuter meer, maar een heuse kleuter. En eentje die heel goed weet wat ze wel en niet wil. Ze wilde géén baby dekbed meer (wat is er mis met regenboogjes?) en ze wilde geen roze, maar rood (ik maakte er voor het gemak maar roest van) en geel. Your wish is my command mevrouwtje. Dus ging ik even aan het brainstormen… Want ik wil best wel mee gaan in allerlei interieur wensen, het is namelijk haar kamertje. Maar om nou elke keer dat ze wat nieuws in haar hoofd heeft, de hele kamer een complete overhaul te geven is niet echt mijn ding.

Vandaag deel ik een aantal simpele tips, waarmee je een kinderkamer toch een best wel compleet nieuwe look kunt geven zonder al te veel moeite, tijd en budget. En dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk zeg maar. Dus lees gerust mee, en ontdek hoe ook jij met een aantal makkelijke stappen de kinderkamer kunt upgraden.

Kies voor een nieuw dekbedovertrek op het bed

Over het algemeen neemt een bed een vrij groot deel van een kinderkamer in. Logisch ook want het is natuurlijk de plek voor middagdutjes, hazenslaapjes en lange (onderbroken) nachten. Je kunt kiezen voor een heel nieuw bed, maar als dat niet nodig is, dan kan het kiezen van een nieuw dekbedovertrek ook een heel goede optie zijn.

Er zijn tegenwoordig super veel toffe dekbedovertrekken te vinden, zowel in de winkels als online. Ik koos zelf altijd voor wat minder uitgesproken dekbedovertrekken, zodat ik ze tussen de verschillende kinderkamers kon wisselen. Maar inmiddels zijn ze allemaal 4+ en hebben ze ook minstens net zoveel voorkeuren als dat ze levensjaren op hun rapport hebben staan.

Zo is een mini make-over sneller gedaan door een tof dekbedovertrek uit te kiezen. Zelf ben ik enorm fan van de dekbedovertrekken van Bibelotte en Petite Amélie. Wel kies ik overtrekken uit die passen bij de kleuren van de kamers, en ook liefst iets wat langer zal meegaan dan hun tijdelijke smaak. Paw Patrol dekbedovertrekken zul je bij ons dus niet zo snel vinden, ook al moet ik zeggen dat dat inmiddels wel had gekund, want ze zijn al zeker 7 jaar dik fan (in ieder geval één van de kinderen).

Zoek een paar leuke planten uit

Mooi wat groen kan doen, die uitspraak ken je vast. Maar doe je er ook zelf iets mee? Ik heb zelf in elke kinderkamer minstens één plant. En ik heb gemerkt dat als ik weer een aantal plantjes toevoeg, de kinderen ook weer helemaal happy zijn met hun nieuwe items. Haal een leuke plantenbak in huis, van bijvoorbeeld Ferm LIVING of Serax, en je tovert de kamer zo om tot een fleurige plek. Nu het lente is, is een potje met allemaal bloembolletjes ook super leuk. Zorg er wel voor dat er in de kamer genoeg frisse lucht en daglicht is, maar eigenlijk is dat ook voor je kind zelf wel heel erg fijn.

Geef een kast een make-over met een mooie sticker

Wij hebben voor bijna alle kinderen de welbekende Ikea Pax kasten als kleding en speelgoed kast. Mijn favoriete go-to make-over is om op deze kasten een nieuwe sticker te plakken. Het is super gemakkelijk om de saai-ogende witte kast op deze manier een toffe look te geven. Onze derde dochter heeft bijvoorbeeld een super mooi berglandschap op haar twee meter brede kasten zitten. En voor onze oudste dochter ga ik binnenkort zelf iets ontwerpen, waarin haar lievelingskleuren en dieren komen. Een soort meisjesachtige jungle met een luxe twist. Ze is namelijk al bijna een tiener. Je kunt natuurlijk ook kiezen om één muurtje te behangen of te verven voor een compleet andere look.

Hoe transformeer jij een kinderkamer?