Het was de hoogste tijd voor nieuwe eetkamerstoelen bij ons thuis. We waren op zoek naar barkrukken, welke we eindelijk gevonden hadden. Manlief houdt van strak/Italiaans/leer/zwart/wit nou ja. Niet helemaal mijn stijltje zullen we maar zeggen. Dus ik was helemaal happy dat we barkrukken hadden gevonden met bijpassende eetkamerstoelen. Mooi cognac vegan leer, helemaal passend in mijn plaatje. En dan waren daar ook nog de prachtige eetkamer stoelen die gewoon in mijn droomplaatje pasten. Nou dat droomplaatje spatte al snel uit elkaar toen de leverancier belde dat de eetkamerstoelen helaas niet meer leverbaar waren. Op zoek naar nieuwe kindvriendelijke eetkamerstoelen dus. Ik dacht, ik neem je even mee in mijn zoektocht naar fijne, kindvriendelijke eetkamerstoelen, kijk je mee?!

Houten eetkamerstoelen

Er zijn ontzettend veel eetkamerstoelen die gemaakt zijn van hout. Met diverse designs, en sommige hebben zelfs als luxe een kussentje er bij. Nou moet ik zeggen dat wij vrij lang tafelen. Niet omdat we dat zo gezellig vinden, maar wel omdat het gewoon heel erg lang duurt voordat (voornamelijk) onze meiden hun eten op hebben.

Nou hadden mijn ouders altijd houten stoelen, en ze zijn super degelijk. Ik bedoel een goede houten eetkamerstoel is gewoon niet klein te krijgen! Daarnaast is het gemakkelijk te onderhouden, want je hoeft niet te smeren met leeronderhoud-middel. Daarnaast kun je een houten stoel ook nog gemakkelijk en snel een tweede leven geven. Met een likje verf heb je zo een hele nieuwe look voor je eetkamerstoelen. Zo hebben wij al meerdere Stokke kinderstoelen een tweede leven gegeven.

Toch was ik op zoek naar wat meer comfort….

Bouclé eetkamerstoelen

Je kent waarschijnlijk wel de teddy jassen trend. Van die heerlijke knuffelige jassen waar je een instant hygge gevoel van krijgt. Deze trend hadden ze in interieurland ook ineens door. Want daar waren de bouclé eetkamerstoelen. Stoelen met een super hoog aai-gehalte, die gelijk sfeer toevoegt aan het geheel.

Mijn dochters vinden deze stoelen dus echt helemaal te gek! Snap ik ook wel, en misschien krijgt mijn oudste dochter wel een bouclé stoel in haar kamer bij haar bureau. Maar ik viel juist op het leer idee, omdat het zo makkelijk afwasbaar is. Hier gebeuren nog wel eens wat ongelukjes tijdens het eten. Gelukkig kun je ook deze eetkamerstoelen wel afnemen met een vochtige doek.

PU leren eetkamerstoelen

Daarom heb ik toch besloten om te gaan voor PU leren eetkamerstoelen. Dit soort leer noemen ze ook wel vegan leer. Het is niet gemaakt van echt leer, en daarom is het wel minder lang goed. Natuurlijk kun je dit met allerlei (natuurlijke) middeltjes wel verlengen maar een echt leren stoel blijft het langst goed.

Omdat ik toch wel met een goed gevoel aan tafel wil zitten, ben ik nu dus op zoek naar mooie cognac kleurige PU lederen stoelen. Mocht jij nog een mooie stoel gezien hebben, let me know!

En wat vind jij nou een fijne kindvriendelijke eetkamer stoel?

Lees ook eens mijn andere tips voor een kindvriendelijk interieur:

Een aankleedmand als accessoire mét functie voor de interiorjunkie

Sniglar, zo mooi kan een simpel budget ledikantje zijn