Even een snelle tip van Flip (voor iedereen die geen tijd heeft om het hele artikel te lezen ☺️ ) >>

Voor maar 0,01 ct per boek kun je de komende tijd HIER allerlei toffe kinderboeken lezen en beluisteren. Het gaat om digitale boeken en luisterboeken van Nederlands beste schrijvers. Hier komen elke week tien nieuwe boeken te staan. Echt een heel aantal favorieten van onze kids staan er ook bij.

Blijven lezen tijdens het thuisblijven

Wij waren gelukkig vlak voordat alles dicht gegooid werd nog zo slim om langs te bieb te gaan voor wat kinderboeken… Ja, ik geef het toe.. Wij waren aan het hamsteren! Want ik zag het al helemaal gebeuren dat we weken thuis zouden moeten blijven terwijl alles dicht was, en we geen leesvoer zouden hebben.

Dat is echt hel op aarde voor een leesgek als ik! Dus hebben we bijna 40 magazines gehaald, heel veel lees boeken, een heel aantal informatieve boeken om aan de leer en ontdek behoefte van onze vier kids te voldoen, en prentenboeken. Zo zou ik zelf wel even zoet houden.

Hierboven zie je de verdeling van ons hamster avontuur in de bibliotheek.

Maar misschien was jij niet op tijd meer voor de bibliotheek. Of ben je überhaupt geen lid (ZONDE, de meeste bibliotheken hebben gratis lidmaatschap voor kinderen!) Dan hebben we goed nieuws!

Gratis lees en luisterboeken van de beste Nederlandse kinderschrijvers

Voor maar 0,01 ct per boek kun je de komende tijd HIER allerlei toffe kinderboeken lezen en beluisteren. Het gaat om digitale boeken en luisterboeken van Nederlands beste schrijvers. Echt een heel aantal favorieten van onze kids staan er ook bij. Dus je kunt gewoon heerlijk af en toe voor bijna niets een prachtig boek kopen om te lezen of luisteren!

Gratis kinderboeken lezen voor een uurtje lezen per dag

Hier hebben we de regel (sinds het Corona virus ons dwong thuis te zijn) dat er elke dag een uur gelezen wordt. En dan hoeven ze echt niet dikke boeken in te duiken de hele tijd. Maar ‘s middags is het hier een uur siësta (de kleintjes op bed, en de grote zachtjes lezen) en daarna mogen ze nog een tijdje rustig in hun kamer spelen. Zo heb ik ook rust aan de kop, en kan ik beneden heerlijk rustig met een kopje thee op de bank lezen. En zij lezen op hun kamers. Donald Duckjes, Zo Zit Dat’s mogen ook. Maar wel minstens 15 bladzijdes uit een echt leesboek dus. Of een informatief boek, dat mag ook. Zo heb ik rust, zij komen aan hun leesmeters en iedereen heeft ‘s middags iets rustigs te doen op zijn of haar eigen plekje.

Welke boekentips heb jij nog voor ons?!?!

Ook interessant voor jou