Dit supergave, interessante boek kwamen we tegen in de bieb. Hij is gewoon té leuk om je te onthouden, dus ik deel wat pagina’s en vertel je een beetje meer over onze kids hun nieuwe boeken-held; Peuzel.

Peuzel, het boekmonster

IMG_4164Peuzel is een monstertje dat van heel veel verschillende dingen houdt. Maar het aller aller aller liefste eet  hij boeken. IMG_4166O nee! Hij heeft zich door het boek heen gegeten! Waar gaat Peuzel nu heen.  IMG_4167

In de bieb komt Peuzel allemaal sprookjesboeken tegen, die hij helemaal door de war schopt.IMG_4168

Niet alleen Goudlokje is de pineut, ook Roodkapjes sprookje is niet zoals we het allemaal kennen.IMG_4169 IMG_4170

Jaap en de bonenstaak (is het heel slecht dat ik dat sprookje gewoon NIET ken??!) die schijnt ook niet meer helemaal goed te zijn. Peuzel verpest alle sprookjes om zelf de superheld van het verhaal te worden.IMG_4171 De gouden gans maakt gelukkig een einde aan alle ellende. Hij gooit Peuzel uit zijn boekje. IMG_4172 Dus vlug, sluit Peuzel op, voor hij weer ontsnapt!IMG_4173

Maar o nee, wat gebeurd er nu?! Hoor je dat geluid?FullSizeRender-15

O nee!
Niet weer!IMG_4175

Wat vinden wij van Peuzel, het boekenmonster?!

Zoals je op de foto’s kunt zien, zijn de tekening in het boek echt heel leuk getekend. Maar toch is dat niet wat wij het leukste aan het boek vinden.

Wat je misschien niet heel duidelijk ziet, is dat veel pagina’s in het boek 3D zijn. Of ze hebben een flapje, een gat. En de sprookjesboeken zijn kleinere boekjes op de bladzijdes. Heel erg leuk gevonden want zo lees je een aantal boekjes in een boek. Wat onze kids het allerleukste vonden was dat ze Peuzel actief moesten achtervolgen om hem te pakken te krijgen. Het stimuleert dus niet alleen de taal ontwikkeling, maar hun nieuwsgierige kant kreeg maar niet genoeg van het ontdekken wat Peuzel nú weer gedaan zou hebben.

Ook werden ze zelf even de held van de dag, omdat ze Peuzel net op tijd hadden gevangen. Wel een beetje jammer dus dat dat kleine gemene boekenmonster gewoon weer ontsnapt. Maar dat geeft dat je het boek keer op keer met plezier weer kunt lezen!

Even ons CKOTB test resultaat op een rijtje:

Leeftijd: 3-8 jaar
Samen lezen: ja
Zelf lezen: vanaf een jaar of zeven
Ontdekken: ja (met een uitroepteken)
Ontspannend: nee, je moet actief op jacht naar Peuzel
Educatief: niet echt, tijdens het verhaal wordt je niet iets nieuws bijgebracht
Bijzonder: de kleine boekjes, de gaten in de bladzijden en zelfs de kaft, en de kratten die je zelf dicht moet maken
Prijs: € 16,49 (<– klikker de klik)

 


(dit artikel bevat een affiliate link, mocht je het boek willen kopen, dan vinden we het leuk als je dat via deze link doet)