Nog op zoek naar een toffe robot? Of een STEM activiteit waar het hele gezin plezier van heeft? Dan hebben wij goed nieuws, want wij hebben als gezin heel veel leuke én leerzame momenten met de Flip Bot van Geo Smart. Geo Smart zijn magnetische speelstukken waarmee je torens, huizen, auto’s en meer kunt maken. Maar met de Flip Bot heb je een heus STEM item in huis. Je leert ermee logisch nadenken, bouwen, besturen, oplossingsgericht werken en leert meer over zwaartekracht.

flip bot geosmart

Wat zit er allemaal in de doos?

flip bot geosmart

De doos van Geo Smart Flip Bot is best nog wel redelijk groot, wat ik niet had verwacht gezien het een kleine robot auto leek op de website. Maar eigenlijk is het ding nog best wel groot. Er zitten twee verschillende soorten ‘tand’wielen in, vier gewone wielen, een afstandsbediening, een motor, twee draadjes, verbindstukken en een aantal magnetische tiles die je aan elkaar kunt klikken.

Met dit STEM speelgoed maak je je eigen robot samen met Geo Smart. Voor slimme kinderen die uitdaging zoeken of kleine ontdekkers en uitvinders in spé.
Pin dit artikel

O en gelukkig zat er ook een soort instructie boekje bij, zodat we wisten wat we moesten bouwen, want het was eerlijk gezegd even slikken toen we alle onderdelen op tafel legden. Best wel een stukje lastiger dan we gedacht hadden. Gelukkig waren er drie stappenplannen voor drie verschillende soorten Flip Bots. Dat scheelt weer.

flip bot geosmart

De Flip Bot van Geo Smart in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de Flip Bot van Geo Smart heb ik gedaan met onze oudste van negen jaar oud. Dit omdat hij gewoon het meest technische skills heeft en zoveel met dingen bouwt dat hij zoiets vast met zijn ogen dicht kon. Nou… dat viel dus nog best wel tegen.

flip bot geosmart

Het materiaal is door de nieuwigheid (denk ik) ook af en toe erg lastig in elkaar en uit elkaar te halen. Waarschijnlijk ook omdat het zo beter in elkaar blijft zitten, maar af en toe hadden we echt het idee dat als we te hard ons best deden om iets uit elkaar te krijgen, we iets zouden breken. Gelukkig bleef alles gewoon heel en was er gewoon een beetje beleid en veel kracht voor nodig. Een helpend handje van een volwassene is de eerste keer dus geen gek idee.

flip bot geosmart
flip bot geosmart
flip bot geosmart

De Flip Bot in elkaar zetten was leuk, maar eigenlijk vonden de kids hem het allerleukste toen hij echt af was. Na een minuut of 30 bouwen en knutselen en in en uit elkaar halen (voorzichtig!) was hij dan klaar! Met iets beter kijken en lezen was het vast sneller gelukt, maar ik ben zo’n moeder die de kids eerst laat aanklieren en dan een keertje helpt met goed lezen en kijken en doen wat er staat. Van trial en error leer je toch het meeste niet?

flip bot geosmart

Spelen met de Flip Bot van Geo Smart

Met dit STEM speelgoed maak je je eigen robot samen met Geo Smart. Voor slimme kinderen die uitdaging zoeken of kleine ontdekkers en uitvinders in spé.

Als je denkt dat zo’n Flip Bot meer voor jongens dan voor meisjes is, than think again! Want onze drie meiden vond het net zo interessant en leuk om mee te spelen als zoonlief. Door goed te kijken, proberen en uitvinden kom je er namelijk vanzelf achter hoe je nou die robot auto laat flippen.

flip bot geosmart

De kids vinden het dan ook erg leuk om allerlei dingen te schuiven met de Flip Bot van Geo Smart, en om hem natuurlijk oneindig vaak heen en weer te flippen. Extra leuk is ook dat je drie verschillende voorbeelden hebt en je eigen Flip Bot kan maken. Dat laatste zijn we hier nog niet aan toegekomen, want de kleinste twee meisjes ‘slopen’ de robot nog al eens. En dan willen de oudste kids gewoon snel de robot weer in elkaar zetten zoals het hoort. Dat gaat met een zelf bedacht robot iets minder makkelijk natuurlijk.

flip bot geosmart

Zelfs de twee-jarige peuter speelt graag met de Flip Bot van Geo Smart. De aanbevolen leeftijd is volgens de doos 5+, maar dan moet je echt zeker wel erbij zijn bij het in elkaar zetten etc. Ik zou zeggen dat kinderen vanaf een jaar of 8 hier zelf mee aan de slag kunnen en dat ze als ze jonger zijn echt nog wel meer hulp nodig hebben.

Ermee spelen, rijden en racen kan zoals je ziet dus al prima vanaf een jaar of twee, hihi.

Je schaft de Flip Bot van Geo Smart hier gemakkelijk aan, en kunt gelijk zien dat er nog veel meer toffe andere variaties zijn die ook weer onderling te combineren zijn. Ik denk dat hier dus nog wel een uitbereiding komt, waardoor we van een aantal sets één eigen super robot gaan bouwen! Whoop whoop!

Met dit STEM speelgoed maak je je eigen robot samen met Geo Smart. Voor slimme kinderen die uitdaging zoeken of kleine ontdekkers en uitvinders in spé.
Pin dit artikel

Wil je de Flip Bot in actie zien? Kijk dan bij onze ‘Toys & More’ highlights op Instagram en je weet wat je tot nu toe gemist hebt, haha.

Meer toffe STEM items van Geo Smart

Ook interessant voor jou