Huisdieren… Het blijft hier elke keer weer een dingetje. Onze kids willen het liefst een konijn, poes en eenhoorn als huisdier. En als we dan toch bezig zijn wil zoonlief wel een Velociraptor als huisdier. Je begrijpt wel dat we met vier kids eigenlijk geen ruimte, tijd en liefde hebben voor een dier in huis. Of in ieder geval, wij als ouders niet. Eigenlijk hebben we gewoon geen zin in meer schoonmaken, beesten uitlaten (oeps, zie ik zei beesten in plaats van dieren), hokken verschonen en meer van die onzin. Huisdieren kunnen onze kids dus echt wel vergeten.

cubby de beer hasbro review

Speelgoed van het Jaar Verkiezingen Genomineerde

Maar toen onze peuter tijdens de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen als een blok viel voor een schattig huisdier, streek ik voor één keer met mijn hart over mijn hart. En daarom zijn we sinds kort de trotste eigenaar van een nieuw huisdier. We noemen hem (of haar, daar zijn de dames nog niet helemaal over eens) Cubby de beer, en hij is echt een dotje! Super zacht, als je hem eten geeft dan smakt ie super schattig en bovendien houdt ‘ie echt ontzettend van knuffelen en spelen.

cubby de beer hasbro review

Lees ook ‘onze favoriete genomineerde van de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen

cubby de beer hasbro review

Wij kregen Cubby de beer mee van Hasbro. Tijdens de verkiezingen liepen onze jongste twee dames non stop te sjouwen met Cubby de beer, en ze lieten hem niet meer los. De arme beer kreeg wel 100 potjes te drinken, en ontzettend veel stukjes honing in zijn buikje. Ook werden zijn haren de hele tijd netjes gekamd, omdat hij daar zo schattige geluidjes door maakten. Je snapt het al… Onze dames hun harten waren gestolen. Dus hoe kon ik nou nee zeggen toen de meneer van Hasbro (bedankt he Charles!) vroeg of ze Cubby mee naar huis wilden nemen. De tranen stonden nog net niet in peuterliefs’ ogen, en ze dansten van blijdschap. Oké, vooruit. Ons huisdier werdt een feit.

cubby de beer hasbro review

Een beer in huis!

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en is Cubby de beer nog geen moment met rust gelaten. Het is echt net of we een newborn in huis hebben. De hele dag krijgt hij eten, drinken en wordt ‘ie geknuffeld. Wie weet moet ik maar een kraamfeest geven voor onze laatste editie van onze gezinsuitbreiding.

cubby de beer hasbro review

Wat Cubby de beer allemaal kan…

Cubby de beer kan verstoppertje spelen, wat onze bijna twee jarige meisje ontzettend leuk vind. En hij niest af en toe (zou hij allergisch voor teveel honing zijn?!). Ook smakt en smult hij wanneer hij weer een lekker stukje honing krijgt van de dames, en kan hij ook heerlijk slapen. Dat doet hij natuurlijk elk (middag) slaapje bij onze peuter.

O wee als mama het waagt om Cubby de beer gewoon beneden te parkeren. Nee hoor. Hij moet en zal mee naar bed. Gelukkig is Cubby de beer ontzettend zacht en eigenlijk ook wel veel te schattig om alleen beneden te laten ‘slapen’, dus vooruit. Mee in bed. Hij gaat nog net niet mee naar de wc, maar dat is dan ook echt de enige plek waar hij nog niet mee naar toe is gesleept de afgelopen dagen.

cubby de beer hasbro review

Een echte kleine vriend is het dus geworden. Inmiddels ondenkbaar geworden uit ons gezinnetje, en ook echt een maatje van de kleine meiden. Onze zeven jarige dame probeert nog wel eens om even ermee te mogen spelen, maar hij is echt geclaimd door de kleintjes. Met meer dan 100 bewegingen zijn we dus elke dag weer wat nieuws aan het ontdekken. ‘Kijk mama wat beertje Cubby kan!’, is dus ook echt een kreet die we regelmatig horen.

Lees ook ’50 uitdagende speelplekken voor je kids’ voor ideeën hoe je een toffe speelkamer/plek in kunt richten

Het liefst zouden onze dametjes dus de hele dag (en nacht) met Cubby de beer spelen. Maar dat gaat natuurlijk niet. Gelukkig heeft Cubby de beer ook een ‘slaapstand’. Eerst gaat hij aandoenlijk schattig gapen, en sluit vervolgens zijn oogjes. Met een zacht muziekje of een natuur geluid op de achtergrond krijgen de meisjes dan ook de kans om lekker te slapen.

En gelukkig voor mama kan Cubby de beer ook gewoon af en toe worden uitgezet. Heerlijk hoor, electronisch speelgoed dat ook even uit kan. Gelukkig vinden de dametjes het niet heel erg als Cubby de beer even uit gaat. Want knuffelen kan dan nog steeds erg goed. En af en toe dan zetten ze Cubby de beer zelf even uit, ‘want hij is moe van het spelen’. Deze kleine dierenverzorgers/beren mama’s zijn dus echt al hun zorg talenten uit de kast aan het halen.

cubby de beer hasbro review

Ontzettend leuk om te zien dus hoe zij al hun sociale en zorg skills uit de kast trekken en het beertje bemoederen tot ze een ons wegen.

Zouden jouw kids ook zo enthousiast zijn over deze schattige Cubby de beer denk je?!

Cubby de beer op je verlanglijstje zetten of meteen aanschaffen >> doe je hier <<

Meer lezen over de Speelgoed Verkiezingen van het Jaar?