Soms erger ik me dood aan alle rondslingerende Lego, de Little Pet Shops diertjes, diverse Smart Games open op de tafel en blokken waar ik continue over struikel. Maar eigenlijk heel stiekem is dit gewoon een uiting van een super goede opvoeding! Niet dat ik rommel nu stimuleer hoor, maar waar ik wel compleet achter sta is dat kinderen lekker moeten spelen. Yes, je leest het goed. MOETEN spelen. Wist je dat ‘spelen’ een recht van het kind is?! Net zoals onderwijs, veilig en gezond leven, bescherming tegen geweld, bescherming tegen kinderarbeid en meer. UNICEF (en vele anderen) vinden dus dat kinderen net zoveel recht hebben op deze dingen als op spel en ontspanning! Dus als jij je hele huis elke keer vol met speelgoed hebt liggen omdat de kids weer alles uit de kast hebben getrokken en mee gespeeld hebben, dan ben je een super mama!

Let’s play all day!

En om dat spelen nou zoveel mogelijk te stimuleren bestaat de stichting Speel Goed Nederland. Zij pleiten voor meer speeltijd voor kinderen en willen het spel van kinderen zoveel mogelijk verbeteren. En daarvoor hebben zij de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen in leven geroepen. Tijdens deze verkiezingen wordt er door de vak jury een selectie gemaakt van al het speelgoed dat in Nederland te verkrijgen is. Van babyspeelgoed, tot gezelschapsspellen voor de hele familie. En van al dat speelgoed worden ze onderverdeeld in diverse categorieën. Binnen die categorieën zijn er dus een aantal spellen en speelgoed items die worden genomineerd.

Daarna is het aan de ouders van Nederland om te stemmen op hun favoriete speelgoed. Dat kan nu officieel gebeuren!

Op woensdag 11 september waren we bij de GRAND OPENING van de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen, die gebeurde door Kim Kötter. Nadat de enorme stemknop was ingedrukt onder luid getoeter van de aanwezige kinderen konden we dan al het genomineerde speelgoed uitgebreid testen, bekijken, voelen en mee spelen.

 

Onze favoriete genomineerden:

Onze favorieten (of eigenlijk die van de kinderen dus) noemen we voor nu even gauw op. En later volgt van sommig genomineerd speelgoed een review. En volgende week laten we in een overzicht eens zien welke items er allemaal genomineerd zijn, en willen wij eigenlijk wel eens weten wat jullie favoriet is…

En wie weet gooien we er nog wel een super toffe win-actie achteraan, waarin je een genomineerd item kunt winnen… Maar dat blijft nog even verrassing.

Favorieten van onze Coolest Kids

Zoonlief van 8 jaar:

bekijk hier De Turbo Force Racebaan van V-Tech

bekijk hier Rol-It van Ravensburger

bekijk hier LEGO Newburry Spook School 

bekijk hier PLAY MOBIL Grote Burcht van Novelmore Ridders

Dochterlief van net 7 jaar:

bekijk hier Blazelets Studio van Ravensburger

bekijk hier Smart Games Farmer spel met 60 opdrachten

bekijk hier #SnapStar modepop

Dochterlief van net 3 jaar:

bekijk hier Cubby de beer, van Fur Real Friends

bekijk hier Brain Train van Smart Games (die herkende ze natuurlijk van thuis)

– Crocks Socks spel

Dochterlief van bijna 2 jaar:

– Cubby de beer (ja, weer!)

bekijk hier Codi, Robo Dino

bekijk hier ZoomiZooz Klim en Verken Boomhuis

Verder vond ik de nieuwe Pictionary met Pen, en app echt fantastisch leuk. Zelf vind ik het vooral tof om te zien dat schermpjes nu worden gebruikt voor ook echt leuke combinaties met ‘normale’ spellen. Extra interactief dus en een fijne manier om de kids toch een beetje tech saffy te maken.

Wat is jullie favoriete genomineerde item? En waarover zouden jullie een review willen zien? Let us know!