Onze kleine meid is alweer bijna 1 jaar!!! Wat verschrikkelijk snel is de tijd gegaan, en wat ontzettend cliché klinkt dat. Maar ik kan er niet omheen. We moeten nu toch echt eraan geloven. Onze baby wordt een kleine meid. En daarbij hoort natuurlijk het vieren van die eerste verjaardag. Vandaag neem ik je even mee in mijn ‘thinking process’ en wat we waarschijnlijk gaan doen… Wie weet heb jij nog wel een ultieme tip voor onze meid haar verjaardag, en anders kun je vast iets opsteken van wat wij gaan doen  😉

Een thema

Jup, ik ben zo’n wanna be Pinterest mama. Of eigenlijk zou ik het niet zo willen omschrijven. Want ik ben geen wanna be. Ik ben gewoon een mama die graag op Pinterest snuffelt en dat gebruikt als inspiratie voor haar eigen ding. Ja je leest het goed. Als ik een prachtige taart zie, dan probeer ik die niet na te maken… Nee ik gebruik het als uitgangspunt, als een idee om mijn eigen ding te doen. Want hey, laten we eerlijk zijn. Ik heb geen bakkersopleiding gevolgd, en ik maak niet al jaren taarten in opdracht. Nope. Ik ben een mama die gewoon voor elk kind elk jaar een taart naar keuze maakt. Wil zoonlief een LEGO taart, dan krijgt hij die. Wil dochterlief een pony taart dan krijgt ze dat. Die ene dag in het jaar gaat helemaal om hun. Af en toe stuur ik ze een bepaalde kant op, wat het thema betreft.. Maar nu ze ouder worden geven ze het zelf al wel aan wat ze willen.

Maar ja, onze nu nog baby, heeft natuurlijk nog geen uitgesproken mening… Of in ieder geval, ze heeft er nog geen eentje uitgesproken  😉  Dus wat doe je dan? Ik zat te twijfelen tussen goud, roze en wit, of misschien iets heel anders, juist een regenboog verjaardag (daar kom ik later even op terug) maar toen zag ik een ‘rustic’ thema. Een meer natuurlijke look, veel mooie bloemen, jute en groen. Op zich een prachtig thema, maar uiteindelijk past dat niet helemaal bij wie wij zijn. Al lijkt het me helemaal top om ooit ergens op een boerderijtje te wonen, alleen biologisch te eten, weinig spullen te hebben, zelfvoorzienend te zijn, en alleen maar fijne en eerlijke stoffen te dragen. Maar goed, dat zou raar zijn om nu te gebruiken. Want het past niet bij wie we nu zijn. Ook leek een unicorn thema me wel leuk, omdat ik een super gave taart zag. Maar ja, wij zijn niet echte unicorn mensen. Vind sprookjes wel oké, maar we lezen ze nooit, kijken ze nooit en doen er verder ook eigenlijk niet echt iets mee. Dus ja… het thema, daar ben ik nog niet helemaaaaaal over uit. Waarschijnlijk wordt het een combi van goud, roze, glitters en een unicorn taart.

Versiering

Over the top, of gewoon leuk. Voor heel veel moeders klinkt het misschien wat overdreven maar ik leef helemaal op van decoreren en aankleden van ruimtes. Dus voor mij zijn (kinder)feestjes de uitgelezen kans mijn hobby te beoefenen en veel plezier eraan te beleven. Als je alleen maar gestresst wordt van het idee dat je alles in een bepaald thema zou moeten versieren, dan doe je dat toch lekker niet? Voor de meeste kids zijn ballonnen en slingers genoeg. Helemaal voor een éénjarige dreumes. Als ze al van ballonnen houden en er niet super bang voor zijn  😉  Maar ik ben dus zo’n versierende moeder. Niet alleen een paar Action ballonnen die de lucht in gaan, nee, alles in het thema, en ook lekker overdreven veel. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. En de kids natuurlijk ook, maar die geven daar echt niet zoveel om als sommige Pinterest moeders het doen laten overkomen. Je zou er veel geld aan kunnen uitgeven maar dat doen wij niet.

Ik kies vaak versiering uit die een soort van meerdere thema’s passen. Zo heb ik ontelbare witte, blauwe, roze honeycombs die je niet alleen voor verjaardagen kunt gebruiken, maar ook voor babyshowers, bruiloften en gender reveal feestjes, en ga zo maar door….

Wij gebruiken eigenlijk altijd honeycombs, pompons en slingers en ballonnen. Zonder dat voor mij geen echt feestje. Ik hang de slingers trouwens altijd op met een super slim idee, namelijk de Clenchy. Het is een soort klemmetje wat je tussen plafond en muur klemt, waaraan je van alles kunt hangen. Zo heb je dus geen spijkertjes en dingen nodig om elke keer overal al je versiering op te hangen. Ideaal dus, maar oké, dat was even een gratis (niet gesponsorde!) tip tussendoor  😉

Verder vind ik het leuk om ook wat folie letters te hebben, voor zowel de foto’s als voor aankleding van de tafel waar het lekkers op staat.

De taart

Ja ik heb het er al even over gehad. Maar de taart is natuurlijk redelijk belangrijk. De eerste paar verjaardagen van de kids deed ik een foto taart van de Hema. Lekker makkelijk, toch persoonlijk, en hij kost geloof ik maar € 12,50. Ideaal dus als je geen budget hebt voor een mega taart, en toch iets wilt dat niet in ieder huishouden op tafel staat met een feestje. Je upload gewoon je foto, en je kunt op de zijkanten ook tekst en plaatjes kwijt.

Dat deden we dus in het verleden, maar dat kan dus een prima oplossing zijn voor de drukke mama die denkt geen taarten te kunnen maken, of die daar gewoon (net als ik destijds) geen zin in heeft. Volgens mij is het een dag of drie klaar en kun je het bij de dichtstbijzijnde winkel ophalen.

Maar vanaf een jaar of wat geleden maak ik dus zelf de taarten. Op verzoek van de jarige. Dan Google ik wat rond, ik bekijk een aantal Youtube video’s en ik doe gewoon maar wat. En tot nu toe is dat eigenlijk best goed gelukt allemaal. Ik ben waarschijnlijk gewoon iemand die makkelijker leert door te zien wat iemand doet, en dat gewoon na te doen.

Waarschijnlijk wordt het dus deze Unicorn Taart, en ik kan niet wachten om hem te maken. Misschien deel ik het resultaat nog wel op Instagram tegen de tijd dat het klaar is. Maar het is allemaal dus niet zo moeilijk als het lijkt. En gewoon proberen tot je tevreden bent. Het is dus absoluut niet mijn doel om deze taart na te maken tot in de puntjes. Nee, het is gewoon een uitgangspunt. De strakke witte basis, de multi color rozetten (gelukkig weet ik al hoe die te maken) en de oortjes. De rest zullen we dus al doende achterkomen wat mogelijk is met mijn bak’kunsten’. Oja, ik had nog niet gezegd dat ik geen keukenprinses ben he  😉

Eerste verjaardag cadeau’s

Ik wilde het nog even hebben over de cadeau’s maar ik heb besloten daar een hele blogpost aan te wijden, omdat ik op veel fora honderd-en-één vragen lees over ‘wat geef ik mijn kind voor zijn eerste verjaardag’ of ‘wat geef ik een kind dat alles al heeft’. Want met een grote broer en zus hebben we natuurlijk het meeste ‘nodige’ speelgoed al. Dus stay tuned, voor eerste verjaardag-cadeau ideeën….

 

 

 


© Astrid Muçaj-van Hoesel

Alle afbeeldingen (behalve de Unicorn taart) zijn gemaakt tijdens het kraamfeest van onze jongste, en de ombre Little Petshop taart is van onze dochters vierde verjaardag