De feestdagen staan weer voor de deur, dus dat betekent dat het weer tijd is om na te denken over een origineel kerstdiner. Als je, net als ik, een liefhebber bent van koffie, waarom zou je dan niet een aantal heerlijke desserts proberen waarin koffie de hoofdrol speelt? Met deze vijf heerlijke zoetigheden sluit jij je kerstdiner straks lekker af!

Koffie panna cotta

Sluit je feestelijke maaltijd af met een zijdezachte en romige koffie panna cotta. Dit Italiaanse dessert combineert de fluweelzachte textuur van panna cotta met de rijke smaak van verse koffie. Serveer het met een beetje karamel of een snufje cacaopoeder voor dat extra feestelijke tintje. Een tip? In leuke dessertglaasjes ziet dit dessertje er meteen heel wat feestelijker uit!

Koffie chocolademousse

Niets zegt ‘feest’ zoals chocolademousse, en als je er een vleugje koffie aan toevoegt, wordt het helemaal onweerstaanbaar. Maak een luchtige en decadente koffie-chocolademousse door je favoriete gesmolten chocolade te vermengen met sterke zwarte koffie zoals die van l’OR espresso. Laat het geheel opstijven in de koelkast en voilà, je hebt een overheerlijk dessert waarmee je gasten ongetwijfeld blij zullen zijn. 

Tiramisu

Geen lijst met koffiedesserts is compleet zonder de klassieke tiramisu. De lekkere laagjes van in koffie gedrenkte lange vingers, romige mascarpone en een vleugje cacao zijn om je vingers bij af te likken. Bovendien is dit een erg handig dessert wanneer je een grote groep gasten ontvangt, aangezien je het een dag van tevoren kunt bereiden. Dan hoef je de dag van je kerstfeestje niet meer te veel voorbereiden en kun je gewoon genieten met vrienden en familie. 

Koffie notentaart

Wil je origineel uit de hoek komen? Voeg dan een knapperige twist toe aan je kerstmenu met een koffie-notentaart. De combinatie van gemalen noten, koffie en een smeuïge vulling zijn gewoonweg hemels. Serveer de taart warm met een bolletje vanille-ijs voor een knaller van een dessert dat al je gasten blij zal maken.

Koffie crème brûlée

Je had er misschien niet meteen aan gedacht, maar ook een klassieke crème brûlée kun je omtoveren tot een lekker koffie dessertje. Daarvoor maak je eerst de vanillecrème zoals je dat normaal doet en die meng je dan met een paar eetlepels koffie. Hiervoor zet je simpelweg een kopje koffie met koffiecapsules en dat meng je onder het vanille mengsel. De romige crème, doordrenkt met de intense smaak van koffie, zorgt voor een lekker verrassende smaak. Net voor je dit dessert serveert, bedek je de kommetjes met een krokant laagje gekarameliseerde suiker. Yummie!

Dus jij houdt wel van lekkers? Lees dan ook eens deze blogs

Makkelijke vakantiehap: Eenpansgerecht met heerlijke zoete aardappels – Yummy Mommy

Smeuïge chocoladetaart met courgette uit eigen tuin – Yummy Mommy