Wil je je skillset eens uitbreiden én indruk maken op de familie en de kids?! Ga dan eens aan de slag deze vakantie, of tijdens een weekend, met een heus DIY project. Er zijn super veel toffe dingen te bedenken, van een zandbak, tot een pegboard om allerlei spulletjes aan te hangen.

Maar onze favoriet blijft nog steeds het bureau huisje dat we binnen een dag hadden gemaakt voor onze oudste dochter. We hebben de platen op maat laten zagen wat ook al heel veel werk scheelde. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de platen op maat zagen. Wist je dat je bij de meeste bouwmarkten trouwens gewoon in de winkel een gekochte plaat kunt laten zagen? Vooral erg handig als je zelf thuis niet allerlei grote zagen hebt.

Dit heb je nodig:

multiplex plaat van 18 mm:
2x paneel 171,4 x 40 cm (werkblad)
4x paneel van 142 x 40 mm (staanders en dakpanelen)
2x paneel van 244 x 87,5 mm (achterzijde)
1x steigerbuis 200 cm (Ø 27mm)
2x ronde voetplaat 27 mm
houtlijm kneedbaar
hout (naturel)
schuurpapier (fijn)
45x schroef 3,5 x 40 mm (platkop)
15x schroef van 4,0 x 30 mm (platkop)
50x schroef van 3,0 x 16 mm (platkop)
12x schroef van 5,0 x 50 mm (platkop)
8x plaatschroef 6,3 x 25 mm (bolkop)
16x sluitringen m88x
raamhoek 40 mm transparante lak of watergedragen verf (optioneel)
2 stoelhoekjes (beveiliging)

Wij hebben de steigerbuis trouwens achterwege gelaten omdat we het idee hadden dat deze een beetje in de weg zou zitten. In plaats daarvan kocht ik twee kruidenrekjes bij de Ikea, welke nu dienst doen als boekenplankjes. Of ze hangen er wat leuke dingetjes aan. Dus je zou ook de steigerbuis achterwege kunnen laten, zoals wij deden.

Welk DIY project ga jij binnenkort proberen?
Zelf zit ik te denken aan een op maat wandkast met bureau voor onze dochter, en een goede kledingkast voor onze zoon. Gelukkig heb ik een Handige Harry aan mijn zijde staan. Met hout kun je eigenlijk heel veel maken. Toch jammer dat we vergeten lijken te zijn hoe je eigen meubels kunt maken. Want eigenlijk is het niet zo heel erg lastig als het vaak lijkt. En als je een beetje op Youtube weet te zoeken, en via Pinterest zijn er heel veel duidelijke stappenplannen te vinden.