Heb jij even niks te doen met de kinderen, en wil je ze iets nieuws laten bekijken? Ga dan eens vogels spotten of andere wilde dieren bekijken. Daarvoor hoef je tegenwoordig echt niet meer met een verrekijker in de bosjes te liggen tijdens de ochtenddauw, al is dat natuurlijk best wel een tof avontuur op zich.

Maar je kunt tegenwoordig via allerlei live streams een hoop wilde dieren volgen. Zo vanaf je luie stoel! Heerlijk en super leerzaam. Wat wil je als ouders nou nog meer?? Daarom geven we vandaag een aantal super gave wildlife livestreams waarmee je de komende uren wel zoet bent met z’n allen!

Vogels spotten via de wildlife livestreams van de vogelbescherming

wildlife livestreams kerkuil
Kerkuilen in hun kastje

Onze dochter kwam vorig jaar thuis met een spannend verhaal… Ze hadden de hele pauze de slechtvalk gevolgd via het Digibord. Uhmm what?! Ja, er was een camera (met wildlife livestream) en daar hadden ze dan met de hele klas naar gekeken. Bovenop de GasUnie (een vrij bekend gebouw hier in Groningen) zat ie. Helemaal wild enthousiast dus.

wildlife livestreams ooienvaar
Rechts onderaan een ooievaar op z’n nest in de vroege ochtend

Ik raakte nog enthousiaster toen ik op een Nederlandse thuisonderwijs blog een heleboel live streams tegenkwam, waaronder deze van de vogelbescherming. Je kunt hier niet ‘maar’ een vogel volgen, maar zelfs kiezen uit een aantal vogels én camera’s. Toen we vanochtend keken leek het wel of alle vogels hun ontbijt aan het halen waren… Maar uiteindelijk kwam er een slechtvalk in zijn kastje. Toch leuk om te zien!

KIJK NAAR DE VOGELBESCHERMING LIVE STREAM >>

Wild Life live streams voor een educatieve activiteit vanaf de bank.

Beren spotten in Roemenië

Wauw, wist je dat je vanaf 6 uur ‘s avonds gewoon live beren kunt spotten. Geen teddyberen, maar heuse echte echte bruine beren in dit Roemeense natuurgebied.

Je kunt via deze stream ook herten, vossen, eekhoorns en nog veel meer zien. En met de speciale nightvision camera kun je dus ook in het (half) donker allerlei wilde dieren spotten!

KIJK NAAR DE BEREN LIVE STREAM >>

Het NATURE LIVESTREAM WALHALLA

wildlife livestreams haaien

En oh my goodness! Dit is echt eigenlijk alles waar je als kind op zit te wachten. Honderden live-cams van over de hele wereld waarbij je de meest bijzondere dieren kunt volgen.

We keken net naar haaien in een aquarium, maar ook naar een Baluga boot waarbij we echt hele mooie beelden hadden van de prachtige en toch ook wel beetje gekke dolfijnen soort.

BEKIJK HIER EXPLORE.ORG LIVE STREAMS VANUIT DE HELE WERELD

Wild Life live streams voor een educatieve activiteit vanaf de bank.

En vertel… heb jij al wel eens met de kids een wildlife live stream gevolgd? Of ga je dat vanaf nu wat vaker doen??

Ook interessant voor jou