De donkere dagen liggen hopelijk snel achter ons, maar waar we gister nog in een lekker lente zonnetje zaten, stormt het nu buiten en is het hartstikke donker in huis. Eigenlijk kun je wel stellen dat je in Nederland gewoon altijd wel een lampje kunt gebruiken. Dus de hoogste tijd om eens de aller vetste kids lampen op een rijtje te zetten. Misschien ken je sommige wel, en andere zullen je waarschijnlijk verrassen. Want we gingen niet alleen op zoek naar de leukste maar ook op zoek naar de meest originele lampjes.

 

Niet één, niet twee, maar drie konijntjes

Heb je nog kids die ‘s nachts wel eens op avontuur gaan, of gewoon de wc zoeken? Dan kunnen deze schattige konijntjes hun prima de weg wijzen. Eentje in hun kamertje, eentje op de gang, en één in de badkamer. Geen gedoe meer met kindjes die huilen in bed, omdat ze niet in het donker naar de wc durven. Ideaal voor peuters en kleuters die wat bang zijn (of zelfs stoere kerels die het donker iets TE spannend vinden) midden in de nacht.

Wil je een uitgebreide review lezen over deze lampjes? Blog vriendinnetje Judith schreef voor Go Or No Go een review, erg leuk om de konijntjes in actie te zien.

 

Focker vliegtuig

Laagvliegen geeft in Lelystad en Almere hele heisa, maar deze prachtige Focker mág laagvliegen! Deze toffe vliegtuig hanglamp  van Lampen24 is niet alleen leuk in een jongenskamer, maar ook erg verrassend stoer in een meiden kamer.

Unicorn lamp

Ze blijven favoriet bij de meisjes hier in huis; eenhoorns… Dus ja dit schattige unicorn lampje van A Little Lovely Company is niet alleen leuk als lichtje, maar ook gewoon ter decoratie… Voor als de lange zomeravonden geen extra licht eisen, heeft het toch nog een functie.

unicorn lamp a little lovely company

Melkweg lamp voor de kleine slimmeriken

Wil je wegdromen bij de sterren? Of voor het slapen gaan nog even leren over het sterrenstelsel en de melkweg? Dit lampje steek je in het stopcontact  en vervolgens projecteert het allerlei mooie melkwegstelsels op het plafond.

Alle blikken verzamelen

Blik lopen is heel leuk, blik gooien op de kermis ook, maar je kunt je (soep)blikken ook gewoon bewaren om een toffe lamp van te maken. Of je koopt deze blikken lamp van Lief!  Super stoer en een beetje met een Amerikaans tintje.

Ballonnen feest!!

Onze kids zouden het liefst het hele jaar door, elke dag, hun verjaardag vieren. Regelmatig krijgen we de vraag naar ons hoofd geslingerd waarom we alleen maar één keer per jaar een verjaardag vieren… Pfff… vermoeiend hoor. Maar misschien dat een paar van deze toffe ballonnen lampen ze tevreden kunnen houden. Dan is het elke dag feest, in ieder geval in hun kamer dan.

BB-8 3D lamp

Met deze lamp lijkt het net of de BB-8 door de muur komt zetten! Super gaaf dus!

Hello Mr. Wattson

Dit grappige houten Mr. Wattson lampje doet me denken aan het vriendje van Willie Wortel, uit de Donald Duck. Super schattig, en gek. Daardoor een prima aanwinst voor op de kinderkamer (en stiekem…. zou ik ‘m best wel in mijn kantoor willen hebben) Hartstikke geinig toch?

 

 

 

Wat is jouw favoriete lamp?!

 

 

PIN IT