Bepalen welke raambekleding in je woning of bedrijf geschikt is, kan best ingewikkeld zijn. Er is namelijk nogal wat keuze op dit gebied. Zo kun je gaan voor een elektrisch rolluik aan de buitenkant, een zonnescherm met knikarmen, maar natuurlijk ook voor raamdecoratie aan de binnenkant, zoals luxaflex, kunststof of houten lamellen, gordijnen of (duo) rolgordijnen. Een type raambekleding dat de laatste tijd populair is, zijn lamellen van hout. Houten lamellen bestellen heeft namelijk veel interessante voordelen te bieden. Wat lamellen van hout kopen aan meerwaarde oplevert, lees je in dit artikel!

Voor elke woonstijl geschikt

Wellicht het grootste voordeel van houten lamellen is dat dit soort raambekleding voor elk woningtype geschikt zijn. Of je nu een klassieke woonstijl hebt, een industriële inrichting van het interieur of een retro woonkamer: houten lamellen komen in elke ruimte tot hun recht. Hout heeft een natuurlijk schoonheid die eigenlijk altijd mooi staat. Verder hoef je niet te gaan experimenteren met kleuren als je voor lamellen van hout kiest.

Een hoge mate van comfort 

Een fijn kenmerk van houten lamellen is het gebruiksgemak. Je kunt de lamellen gemakkelijk afstellen en zo bepalen hoeveel licht je naar binnen laat vallen. Wat onderhoud betreft heb je daarnaast weinig werk aan lamellen. Het enige dat je hoeft te doen, is zo nu en dan de lamellen afnemen met een doekje of een plumeau, om zo het stof te verwijderen. Wil je de lamellen grondig schoonmaken? Kies dan voor een vochtig doekje en jouw raambekleding blinkt in no time weer als de zon!

Gezelligheid en warmte

Lamellen van hout zien er visueel gezellig en warm uit. Dit soort raamdecoratie oogt knus en romantisch, waardoor je direct een hoop sfeer je huis in haalt. Maar ook letterlijk zorgen lamellen voor meer warmte. Op koude dagen helpen ze je woning warm te blijven, doordat ze de kou buiten houden. Redenen genoeg dus om voor houten lamellen te kiezen!