Doucheputjes zijn niet meer van deze tijd. Ze zijn lastig schoon te maken en zien er ouderwets uit. Tegenwoordig maken we dan ook gebruik van moderne douchegoten om het douchewater af te voeren. Douchegoten zijn geschikt voor inloopdouches en douches zonder douchebak. Maar welke soorten douchegoten zijn er en welke douchegoot heeft je badkamer nodig? We leggen het je graag uit. In dit artikel lees je alles over de standaard douchegoot en de douchegoot flens. Daarnaast leggen we je uit wanneer je een douchegoot muurflens gebruikt en hoe je een douchegoot eenvoudig kunt reinigen. 

Standaard douchegoot

Douchegoten zorgen niet alleen voor de afvoer van ons douchewater. Het ziet er strak uit en zorgt voor een moderne uitstraling. Douchegoten zijn eenvoudig uit elkaar te halen om schoon te maken. Wanneer je de sifon verwijdert, reinig je deze eenvoudig voor je hem weer terugplaatst. Douchegoten zijn gemaakt van roestvrij staal (RVS). Hierdoor roest het materiaal niet en heeft de douchegoot een lange levensduur. Daarnaast beschikken douchegoten over een extra haarfilter. Hierdoor verwijder je haar eenvoudig en voorkom je verstopping.

Douchegoot flens

Wanneer je op zoek bent naar een douchegoot, ben je het woord ‘flens’ vast al meerdere keren tegengekomen. Maar wat is dit nu precies? Een douchegoot flens is net als een standaard douchegoot gemaakt van RVS. De flens is de platte rand aan de buitenkant van de goot. Tussen de vloertegels  en de flens zit een laag die ervoor zorgt dat er geen water onder de tegels terecht komt en zorgt hiermee dus voor een goede afdichting. Daarnaast ziet het er ook nog eens strak en netjes uit. Flens douchegoten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart en zilver. Wanneer je de douchegoot wilt reinigen, verwijder je het rooster en verwijder je de sifon. Zo kun je overal goed bij en ben je verzekerd van goede hygiëne. 

Douchegoot muurflens

Naast de standaard douchegoot flens, kun je ook kiezen voor een douchegoot muurflens. Een douchegoot muurflens is geschikt wanneer je de douchegoot aan de achterzijde van de douche, tegen de muur wilt plaatsen. Een muurflens is een opstaande rand, waar je de wandtegel bovenop legt. Net als bij de standaard douchegoot flens, zit er tussen de wandtegels en de flens een waterafstotende laag, waarmee u wateroverlast onder de tegels voorkomt. Net als bij een standaard douchegoot en de douchegoot flens, kun je de sifon eenvoudig verwijderen om alles goed te reinigen.