Hebben jouw kids soms ook het gevoel dat ze teveel moeten? Laat ze eens een keer lekker aanmodderen. En aanmodderen kan in dit geval heel letterlijk. Wij konden namelijk de Mud Rescue sets van Tonka uitproberen. Dat leek mij wel leuk, om zo ook weer even onze Tuff Tray uit de schuur te halen. Dit ding staat in de zomer gewoon in de tuin. Het is eigenlijk gewoon een plastic bak met randen op poten, maar het is zoveel meer. We spelen er mee met water, of waterbeads, bloemen, we schilderen erop, spelen met kinetisch zand, pompoms en nog veel meer. Lekker sensorisch spelen dus. En omdat we steeds meer ouders hier hebben, die kinderen hebben die baat hebben bij meer sensorisch spelen (eigenlijk hebben alle kinderen dat), wil ik hier weer wat meer aandacht aan besteden.

Spelen met ‘modder’ en kinetisch zand

Wie houdt er nou niet van spelen met modder en zand. Oké, ik! Ermee spelen vind ik echt heel leuk hoor, maar alle rommel daarna… Die mag wel achterwege blijven. Nou goed… geen gezeur, als je sensorisch wilt spelen dan kun je ook wat rotzooi verwachten.

Maar dat doen we dus lekker buiten op onze Tuff Tray, zodat we daar niet teveel last van hebben binnen. Maar ook binnen hebben we heerlijk met de Mud Rescue set gespeeld op de eet tafel.

Wat zit er in de grote en de kleinere sets van Tonka Mud Rescue?

We kregen twee verschillende sets. Een grotere set met 2 metalen Tonka trucs erin (een kinetisch zand), en twee kleinere sets met daarin 1 Tonka truc, 3 pionnen, 1 schep, 1 hekje, 1 gouden badge en modder. Zelf vond ik het mega handig dat de kleinere sets afsluitbaar zijn, en je alles gewoon zo weer kunt opbergen. Dit kan helaas bij de grotere set niet, want als je daar eenmaal alles uit het plastic gehaald hebt, kun je het niet weer zo erin doen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dus uit naar de kleinere sets. Ook omdat daar nog diverse ‘extraatjes’ bij zitten. De pionnen, hekjes etc geven net even wat meer bouw en speel mogelijkheden. Wél vind ik het kinetische zand van de grote set fijner spelen, dan de slijmerige modder van de kleine sets. Die plakt behoorlijk.

mud rescue tuff tray

En spelen maar

Ik heb de kids tijdens dit sensorisch spelen gewoon lekker hun ding laten doen. Bekijk de foto’s hieronder om een nog duidelijkere indruk te krijgen van alle de Tonka Mud Rescue te krijgen.

tuff tray tonka mud rescue
Kinetisch zand uit de grote Tonka Set
mud rescue set tonka
Hier zie je het slijmerige modder uit de kleine Tonka Rescue Sets
tonka mud rescue
Lekker stevige metalen Tonka auto’s
mud rescue tonka
Later hebben we nog wat eigen kinetisch zand toegevoegd

Ik weet zeker dat we deze Tonka auto’s straks als de ‘gewone’ zandbak klaar is, nog heel veel zullen gebruiken om mee te spelen. Ze zijn lekker stevig en kunnen wel tegen een stootje!

Een echte aanwinst voor kids die van modder en zand houden dus!