Wij gaan binnenkort binnenshuis verhuizen! Ja, iedereen gaat naar een andere kamer, echt iedereen! En dat geeft ruimte voor een heleboel nieuwe ideeën, en kan ik mijn wanna-be-interior-designer-skills helemaal los laten gaan! tenminste, in mijn hoofd, want Mr. Budget is het niet met al mijn ideeën eens… Ach ja, daarom deel ik vandaag een paar van mijn wilde ideeën gewoon met jullie, zodat ik mijn hoofd er niet voor niks over gebroken heb  😉  Deze stoere slaapkamer essentials voor je kinderkamer. En met stoer bedoel ik ook echt stoer!

Een lockerkast

Kledingkasten zijn zóo 2015 (en dat is alweer twee jaar geleden!). Dat je je kleren moet opbergen is een feit. Maar een doodnormale saaie witte kledingkast is echt helemaal niet meer hip. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg toffe alternatieven! Wat dacht je van een stoere donkergrijze lockerkast. Je weet wel, zo eentje die in de kleedkamer op je middelbare school staat. Geeft je kinderkamer gelijk een heleboel sfeer en een stoere uitstraling. Wist je trouwens dat je een lockerkast ook prima op een meisjeskamer kwijt kunt? Je kunt het stoere wat verzachten door aan de deur een prachtige tutu of jurk te hangen, en wat vlaggetjes aan de bovenkant. Voor de wat stoere chicka’s een perfecte kledingkast.

Een fijn bureau

Zijn je kids ouder dan drie jaar? Dan wordt het de hoogste tijd om eens te denken aan een plek waar ze ook kunnen zitten. Een bureau is handig om aan te schrijven/tekenen/spelen en bouwen. Soms wordt je gewoon een beetje moe van het op de grond spelen, en dan is een stoeltje met een bureautje een ideale chill plek.

Een leeshoek

Als je echt van lezen houdt, en je kids wat wilt meegeven in hun leven dan zorg je ervoor dat ze houden van lezen. Of voor de wat jongere kids, een plaatjes-kijk-hoek. Want van lezen leer je nieuwe woorden, goede grammatica, je vergroot je woordenschat en je duikt in de wereld van anderen. Samen kletsen over het verhaal, volledig meegaan in de fantasie van een ander… En de perfecte plek om al die avonturen samen te beleven, of alleen, is in een fijne leeshoek.

Je maakt er makkelijk eentje door een kleedje op de grond te leggen, wat kussens erop te gooien en boeken binnen handbereik. En daarin kun je zover gaan met het stylen van de hoek als je wilt. Onze oudste dochter krijgt de klamboe van de jongste dochter om zo echt een kleine aparte hoek te creëren. Zo heeft ze helemaal haar eigen plekje, en met wat fijne zachte kussens kan ze op haar buik liggen of half hangend en achteroverliggend…

Voor zoonlief wordt het toch iets anders omdat we minder ruimte in de kamer hebben. Maar gelukkig kun je bij een bureautje ook een fijne leesplek maken. Wat dacht je van de welbekende Ikea kruidenrekjes? Geef ze een kek kleurtje en hang ze op aan de muur. Zet er wat boeken in, en tadaaaaah… Je leeshoek heeft geen enkele vierkante centimeter aan vloeroppervlak gebruikt! Ideaal voor de wat kleinere kamers dus. En lezen kunnen ze dan in bed wel doen.

 

Actief speelgoed

En dan bedoel ik geen speelgoed dat lawaai maakt, maar wat je kids aanzet tot bewegen. Want veel te veel speelgoed maakt onze kinderen sloom en suf. Je drukt op knopjes en zij maken het geluid voor je. Natuurlijk is buitenspelen dé manier om lekker wat beweging te krijgen, maar we weten ook allemaal dat dat in Nederland gewoon niet altijd even makkelijk is. Dus voor die regenachtige dagen is actief speelgoed een echte kinderkamer essential.

Wat dacht je van een houten glijbaan? Helemaal leuk en zelfs al voor kleinere kids een fijn cadeau. Tegenwoordig hoef je niet meer een lelijk plastic monster van een glijbaan in je kamer te zetten. Nee er zijn steeds meer interieur vriendelijke glijbanen te verkrijgen.

Onze jongste dochter kreeg voor haar eerste verjaardag deze toffe ballenbak! Hij is favoriet bij zowel babylief als haar grote broer en zus. Lekker spelen en wild doen, ballen gooien, uit de bak klimmen en klauteren, ballen weer verzamelen, mikken en vangen. Allemaal leuk voor de kids, en ondertussen goed voor hun motoriek. Ik hou ervan!

De Wobbel ken je natuurlijk allang, maar deze hippe speelplank daagt je kind ook weer prima uit tot bewegen en actief zijn. Hobbelen, schommelen, balanceren en meer. Maar je kunt hem ook gebruiken als ‘houten hangmat’ of als huisje om er rustig onder te liggen.

Welke stoere kinderkamer essential vind jij het leukste en komt op je verlanglijstje? Bij mij is dat zeker de glijbaan en de Wobbel, aangezien we de lockerkast nergens kwijt kunnen, en de leesplekjes al maken. De ballenbak bestelden we trouwens bij Misioo Handmade (een Poolse site, en het duurt even voor je het hebt, maar dan heb je ook wat) mocht je dat willen weten  😉