Met maar liefst drie meiden in huis heb ik natuurlijk wel het een en ander aan poppen in huis. Het begon met een zachte kleine versie van de bekende Baby Born, en inmiddels is de collectie groter en groter geworden. 

Ook de Barbies, Lalaloopsy, Piny Pon en Haba poppetjes  kwamen langzaam het huis binnen. Het liefst zou onze oudste dochter de L.O.L. poppen ook nog aan de collectie toe willen voegen. Maar soms moet je alle kinderwensen een halt toe roepen.

Toch is onze collectie poppen sinds kort weer uitgebreid (dankjewel #SnapStar ). We kregen namelijk tijdens de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen één van de genomineerde items mee, en dit was de interactieve #SnapStar mode pop.

snapstar review

Wat is de #SnapStar modepop?

Om eerlijk te zijn, had ik nog nooit van dit speelgoed gehoord. Zo zie je maar weer dat het soms goed is om op toffe events te komen waar je weer het aller nieuwste en gaafste speelgoed gepresenteerd krijgt. De #SnapStar poppen zijn namelijk echt heel erg leuk. Speciaal voor meiden die wel van Barbies houden, maar nu misschien toch wat meer toe zijn aan een wat hippere versie. Niet dat Barbies uit de mode zijn, maar ik zie wel steeds minder meisjes van 9+ jaar nog met Barbies spelen. Terwijl wij dat in de jaren 2000 nog prima deden tot we 12 jaar oud waren of zo iets.

snapstar review

De #SnapStar mode poppen zien eruit als trendy poppen met toffe kapsels en hippe kleding. Maar als je de verpakking openmaakt komt er ook nog een soort standaard en een groen karton te voorschijn. Verrassing! Je hebt niet alleen de modepop in handen, maar ook een heus green screen. Voor alle technische dummies onder ons… Een green screen zorgt ervoor dat de groene achtergrond (het green screen) tot elk gewenste achtergrond kan worden omgetoverd. Het zorgt er dus in het kort voor dat je alleen de pop ziet, en niet het groene scherm.

snapstar review

Dit zorgt er dus voor dat je, via de #SnapStar app, je eigen achtergrond kunt kiezen. Van een tropische beach tot aan een meidenkamer. Of is jullie #SnapStar pop nu een stedentrip naar Parijs aan het maken… Je kan dat helemaal zelf kiezen via de app.  Daarna kan je meisje helemaal los gaan. Je kunt ander haar kiezen (hele toffe modelletjes trouwens, daar wordt menigeen stylist jaloers op), lippenstift, oogschaduw, hippe brillen, een fancy kader en andere props en stickers. Het kan zo gek als je het zelf wilt.

Fashionista on the loose!

Oké, ik wist wel dat ik kleine fashionista in de dop in huis had. Onze net zeven jarige meisje kleed zich namelijk al sinds ze 2 jaar is zelf aan. Regelmatig kreeg ik een ‘nee mama, dat is niet mooi bij elkaar’. Of het ook mijn smaak is zal ik even in het midden laten. Maar ze heeft in ieder geval haar eigen uitgesproken style. 

Dus toen deze fashionista in de dop de pop kreeg was ze gelijk helemaal wild van het gekleurde haar van Lola (dit is de pop die wij kregen om te reviewen). In totaal zijn er zes verschillende #SnapStar chicks. En het zijn ook heerlijk niet allemaal stereo types ‘vrouw’. Dus of je nou een tropische dame kiest, een Aziatische of blanke met lang blond haar, er is voor iedereen wat wils.

snapstar review

Het enige nadeel aan de #SnapStars vind ik dus wel dat ik mijn telefoon nu elke keer als ze ermee speelt kwijt ben. Want daarop staat de #SnapStar app. En zonder de app speelt ze er toch minder leuk mee. Zucht… Laat ik het maar voor lief nemen, dat ze zo technologie en ‘echt’ spelen nog mooi kan combineren.

Dat vind ik dus echt een groot pluspunt aan de #SnapStars. Het haalt de virtuele wereld een beetje in huis, maar nog niet op de intimiderende manier van jonge kinderen Instagram of Snapchat. Zo kunnen ze toch leuk leren omgaan met filters, stickers, props en foto’s maken, zonder dat ze ook echt verstrikt raken in de wereld van sociale media.

Spelen met de #SnapStar app

Als je eens wilt weten of de #SnapStar hype ook bij jouw meid aanslaat, dan zou je ook in eerste instantie eens de app alleen kunnen downloaden en haar daarmee laten spelen. Moet jij eens zien hoe Insta Fabulous foto’s zij in eens kan maken. 

snapstar review

De meeste functies zijn dus in de app ook beschikbaar als je geen #SnapStar modepop in bezit hebt. Met de #SnapStar pop kun je natuurlijk wel veel meer, want je kunt haar voor het green screen in elke pose neerzetten, wat je in de app niet kan. Dan kun je alleen de standaard pose gebruiken. Dus de pop geeft wel echt een toevoeging aan de app.

snapstar review

Deze week winnen!

Maar wil je nou echt helemaal meedoen en ook de echte #SnapStar pop in huis hebben? Doe dan zeker mee met deze week’s win-actie. Daarin mag ik namelijk drie fashionista’s blij maken met een #SnapStar modepop! Welke #SnapStar fashionista is jouw meisjes favoriet?! Let us know!

Meer genomineerd Speelgoed van het Jaar

Onze favorieten