Raamdecoratie bestaat tegenwoordig in allerlei soorten, afmetingen, kleuren en materialen. De keuze is werkelijk waar reuze! Welke raamdecoratie je moet kiezen? In dit artikel lees je hoe je de juiste raamdecoratie kiest voor iedere ruimte in jouw huis.

De slaapkamer

Wanneer je aan het einde van een lange dag je bed in duikt, wil je niet gestoord worden door invallend licht of klapperende gordijnen. Een donkere en rustige slaapkamer zorgt er namelijk voor dat je beter en zelfs dieper slaapt. Kies voor een optimale nachtrust dus voor verduisterende rolgordijnen. Om het rolgordijn stil te houden en lichtkieren te voorkomen, kun je een zijgeleiding en cassette kiezen. 

De woonkamer

Raambekleding kan ontzettend veel sfeer aan je woonkamer geven. Het is het mooist als je raambekleding aansluit op jouw interieur. Ga bijvoorbeeld voor jaloezieën. Deze hebben een strakke look en passen daardoor heel goed bij een interieur met een industrieel tintje. Voor een warmere uitstraling, kun je kiezen voor houten jaloezieën. Een ander idee is plisségordijnen. Deze geven op een subtiele manier een elegante sfeer aan een modern interieur.

De keuken

In de keuken wordt alles vanzelfsprekend net wat sneller vies dan op andere plekken in het huis. Daarom kies je in de keuken voor raambekleding die gemakkelijk is in onderhoud. Zeker met kleine kinderen wil je het liefst raamdecoratie die je in een handomdraai weer schoon kunt maken. Jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen zijn in dit geval verstandige keuzes. Zo kun je zorgeloos genieten van je uitgebreide kooksessies!

De badkamer

Bij een badkamer hoort nattigheid. Zou het niet zonde zijn als je nieuwe raambekleding binnen de kortste keren door vocht beschadigd is? Kies daarom het liefst voor waterbestendige raambekleding in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld denken aan jaloezieën van aluminium of een klassiek polyester plisségordijn. Een bijkomend voordeel van deze twee soorten raambekleding is dat je licht door kunt laten, zonder privacy te verliezen. Ideaal!