De vogeltjes beginnen hier om een uur of vier alweer te fluiten. Dus zie je weer overal in de buurt mensen met violen en bloembollen in de weer. Eerlijk gezegd zou ik graag met ze mee doen, onze tuin even weer opfrissen, maar het komt er nog niet van. Gelukkig bestaat het grootste gedeelte van de tuin gewoon uit gras, zodat de kids naar hartelust kunnen spelen en rennen. Dat geeft ook een wijds gevoel, zo’n voetbalveld in de achtertuin   Maar we hebben niet alleen maar echt gras. In een border (of wat er voor door kan gaan)  hebben we namelijk kunstgras liggen. Waarom zou je zeggen…Nou wel om deze redenen, lees maar even mee, en waarschijnlijk zul je zelf ook snel in de tuin kunstgras (laten) leggen.

Kunstgras is niet kapot te krijgen

Als je kids hebt die veel spelen en met van die schommelwippen en loopauto’s overal overheen crossen, dan is het een goed idee om toch kunstgras te overwegen. Want kunstgras gaat niet kapot! Tenminste, als je echt een stukje kwaliteitsgras koopt. Want er bestaan ook zogenaamde kunstgrastapijten, en deze zijn een millimeter dik. Dit hadden we eerst op onze balkon liggen, zodat zoonlief van toen een jaar oud gewoon kon rondkruipen, zonder dat zijn knieën open zouden liggen. Maar daar komen na verloop van tijd wel gaten in. Helemaal als je het op een andere ondergrond dan beton legt, zoals een stuk border. Maar echt kunstgras is stukken dikker, voelt echter aan en ziet er ook mooi uit.

Kunstgras vraagt geen onderhoud

Ooit gehoord van graszaad, verticuleren of kalk strooien. Er is nog veel meer ellende die komt kijken bij het onderhouden van een normaal mooie en groen gras tapijtje. Gelukkig brand ik mijn handen daar niet aan, en doet manlief dat allemaal elk jaar, maar dat het nogal wat onderhoud vraagt lijkt me duidelijk. Want we hebben het over het bijna wekelijks grasmaaien nog niet eens gehad! Wat we aan ons kunstgras doen per jaar? Nou uhm, misschien dat ik twee keer per jaar er een borstel overheen haal om het zandbak zand er af te vegen, maar daar blijft het bij. Heerlijk. Ik heb me dus gestort op het ‘onderhouden’ van het kunstgras (zo draagt iedereen een steentje bij  

Kunstgras voelt lekker zacht en is baby-vriendelijk

Ook dit jaar moeten we rekening houden met een kleintje dat de wijde wereld wil ontdekken. Nu is kruipen op stenen echt niet fijn, zelfs niet met dikke bolle spekbeentjes waar je de knieën niet eens van de boven en onderbeentjes kunt onderscheiden    Kruipen doe je gewoon op lekker zacht gras. Ben je nou zo’n moeder die bang is dat je kind een hapt zand of gras neemt. Dan kun je je kleintje met een geruster hart laten spelen op kunstgras. Want voor je kleintje een hap kunstgras in zijn mond heeft, moet het toch echt wel hele sterke tanden hebben    Heb je nou een kleine tuin of net als wij ‘vroeger’ een balkon, dan ben je met een paar vierkante meter kunstgras klaar, en kan je kleine met gemak buiten spelen.

O en je kunt trouwens met kunstgras ook prima in de winter buiten spelen, daarover schreven wij eerder al een artikel.

Hebben jullie ook kunstgras in jullie tuin of balkon liggen?