Wie in mijn huis is geweest kan één ding niet ontgaan zijn… Het is er behoorlijk wit! Witte banken, witte tafel, witte stoelen, witte muren, witte kasten, witte kinderen…. 😉  En ja, ook regelmatig krijg ik de vraag hoe alles zo wit blijft met inmiddels vier kinderen, maar dat is een heel ander verhaal. Vandaag wil ik het namelijk eens hebben over de verschillen in smaak en stijl van onze kids, en ik. Ik hou van witte muren, ze brengen rust, geven een frisse en lichte uitstraling aan een kamer en alles kan erbij. De kinderen daar in tegen wilde het liefste een knalroze muur, een oranje muur met zwarte strepen en het liefst dan ook nog met een tof geprint behang (in minstens honderd kleuren)… Uh tja… Wat doe je dan…. Natuurlijk vind ik dat de kids in hun eigen kamer hun eigen smaak mogen toepassen, maar dat hoeft toch niet ten koste te gaan van ‘mijn witte muren’? Helemaal niet omdat kinderen hun stijl en smaak met de dag kan veranderen… Zo is de ene dag Cars in, de volgende dag wil meneer liever groene muren. Om de dag erna te besluiten dat oranje toch een toffere kleur is.

Gelukkig voor moeders met twijfelaar kids bestaan er muurstickers! Dankzij de stickers van Top Muursticker  zijn we nu allemaal blij met het resultaat van de nieuwe kinderkamers. Ik heb wanneer ik dat weer nodig vind mijn mooie witte muren weer terug, en zowel zoon als dochterlief hebben nu een toffe accent muur met genoeg kleur.

Voor deze DIY heb je nog geen 10 minuten nodig (oké, ik heb dus gelogen in de titel, maar dat komt omdat ik in de kinderbedden moest klimmen om alles te plakken… en dat alleen al is minstens vijf minuten werk als je net bevallen bent  😉  ) en het resultaat is, mag ik toch wel zeggen, verbluffend!

De meiden kamer, van wit naar kleurige hippe confetti bende!

Dochterlief wilde het liefst roze, paarse, oranje, blauw en geel… Nou sorry maar dat wordt mij teveel van het goede. Dacht ik…. Want toen ik eens in de webshop ging rondneuzen kwam ik een set stippen tegen, met precies die kleuren! En ze waren ook in mooi pastel waardoor ze perfect passen bij de rest van de kamer. Snel besteld dus… Er zaten honderd stippen op het papier, en ik dacht zelf dat honderd veel te veel zouden zijn. Maar als je een lekker confetti effect wilt bereiken dan kom je daar toch sneller aan dan je denkt. Je kunt er natuurljk ook voor kiezen om meer afstand tussen de stippen te doen dan wij, dan zou je wel twee redelijk grote muren kunnen beplakken.

Ik koos trouwens voor de losse pols, in plaats van een strakke uitvoering, waarbij alle stippen op een goed uitgedacht schema op de muur zouden komen. Dat bleek de dag erna ook maar goed ook, want (dit is het leuke van deze muurstickers) ze zijn herbruikbaar. Dochterlief had dat door, en die heeft heel creatief allemaal visjes met bubbels gemaakt van haar stickers en die van haar broer… Ahum…. Dat was nou net niet de bedoeling. Maar gelukkig zijn ze herbruikbaar, dus kan ik ze er weer goed op plakken.

 

VOOR: alleen maar een saaie witte muur met een nog saaiere ronde lamp….

NA: Een hippe en super leuke gekleurde confetti muur, waar je elke ochtend helemaal happy mee wakker wordt!

 

Jongenskamer, witte ‘shit’ naar coole oranje geometrische vormen

Ook zoonlief was niet zo blij met zijn witte muren… En dan kun je met accessoires maar zo veel doen. De zoektocht ging dus naar stoere stickers, en dat was iets moeilijker. Muurstickers met schattige vogeltjes, beertjes of andere getekende dieren zijn er vaak wel in overvloed. Maar dat is natuurlijk niks voor een jongen van bijna zeven!

De cirkels zaten al op zijn zusjes muur, dus voor hem geen cirkels meer. Zo koos hij dus voor de driehoeken. Stoerder, spannender dan rondjes en je kon kiezen uit meer dan 30 verschillende kleuren. Nu kon ik wel raden welke kleur het zou worden, want meneer heeft een voorliefde voor oranje (echt Hollander  😉  ) . En ja hoor. Het werdt oranje.

VOOR: een boring witte muur (met wel coole lampen)

NA: een hippe muur met toffe oranje accenten in geometrische vormen

Ook hier werden er 100 van bezorgd, en dat waren er wel echt meer dan genoeg. Je zou van de driehoeken trouwens ook strikjes kunnen maken. Omdat je deze stickers in alle kleuren kon kiezen heb je al gauw voor ieder wat wils.

En ik moet toegeven… Ze staan wel ontzettend gaaf. Helemaal met de toffe lampen erbij die ook al niet zo heel erg doorsnee, maar meer industrieel zijn. Ik kan zoonlief dus geen ongelijk geven. Oranje staat veel cooler! Maar nu kan als het moet binnen no time de muur weer wit worden, mocht er iemand anders komen te slapen ofzo…

 

Heb jij thuis ook muurstickers, of vind je een behangetje of likje verf handiger?