Wat kunnen witte muren ontzettend saai zijn he? Tenminste dat zie ik soms wel in ons huis terug. Ik hou van wit, maar ik merk dat de kids toch eigenlijk ook wel af en toe wat pit in hun kamer willen. Daarom fleurde ik de kinderkamers al eens op met muurstickers en ben ik nu dus op zoek naar iets wat nog meer flair in hun kamer brengt. En daarbij kwam ik uit op….. tromgeroffel…. Posters. Uh duh zul  je misschien denken, onze kamers hangen er vol mee. Maar wij hebben nergens in huis posters hangen. Oh wacht, dat is niet waar. In onze slaapkamer hebben we wat hangen, en we hebben een aantal kaarten opgehangen met washi tape in de kleine meisjes hun kamer. Maar het wordt dus tijd om eens wat toffe posters op een rij te zetten. Dus vandaag laten we de leukste leerzame posters aan je zien. Want…. een poster is leuk en er zijn er duizenden van. Maar nog leuker is het natuurlijker als ze er ook nog iets van opsteken.

Dierenrijk

We trappen af met een mooie wereldkaart van Wereldkaarten.nl. Op de wereldkaart staan namelijk alle belangrijkste dieren die in dat continent wonen. Zo leer je niet alleen de namen van alle dieren, maar weet je gelijk waar hun echte habitat is. Ze hebben verschillende versies van deze dieren wereldkaart trouwens, eentje met wat minder beesten, die voor kleuters wat makkelijker is.

 

Plaatjes en hun letters leren

Jaaa, we blijven even in de wereld van dieren hangen. Want hoe tof is deze poster van Petit Monkey? Alle letters zijn de echte begin letter. Dus niet de U van UIl, maar de U van Uk. Zo leren de kinderen de letters op school namelijk ook aan. Niet verwarrend (zoals veel andere ABC posters) maar lekker educatief verantwoord dus. Enne, mama’s met stijl vinden het ook niet erg om deze gave ABC poster op de kamer te hangen. Want deze illustraties zijn echt top!

Bob de Bouwer, move over

Ben je die Bob poster nou eindelijk zat, maar is je mannetje (of bouw vrouwtje) nog niet van z’n droom baan af? Met deze toffe posters van bouwwerktuigen maak je hem vast ontzettend blij. En leuke bijkomstigheid… De poster is dubbelzijdig, met aan de andere kant een andere illustratie.

Dino poster voor de stoere kids

Helemaal weg van dinosaurussen? Is bij jullie het dino virus (dankjewel Albert Heijn en Freek Vonk  😉  ) nog niet voorbij gegaan? Dan kun je misschien een dino poster nemen die wel bij iedereen in de smaak valt. Deze toffe poster heeft ook twee kanten, en zo sla je twee vliegen, uhm dino’s, in één klap.

Vintage schoolplaat met kriebelbeestjes

Zelf heb ik het niet zo met insecten, maar als ze zó mooi geïllustreerd zijn als deze, dan mogen ze wel de drempel over komen. Prachtige libelle’s, vlinders en ander kruipend gedierte (ja, die zwarte kever vind ik dan zelfs iets minder prettig, maar goed… Die komt niet op onze slaapkamer te hangen zullen we maar zeggen).

Poot afdrukken herkennen

Ja ja ik weet het, de posters zouden heel leerzaam zijn. Dus hier nog een laatste echt super leerzame poster. Namelijk die met poot afdrukken. En zeg nou eerlijk mama (of papa)… Weet jij zonder te spieken wel poot afdruk bij welk beest hoort??

Zie zo leer je zelf ook nog wat.

 

Wat is jouw favoriete leerzame poster? Of heb je nog een andere toffe poster die bijdraagt aan de hersencapaciteit van je kids? Laat het ons hieronder weten, we zijn benieuwd!

 

PIN IT

 


© Shutterstock