De echte zomer is nog niet eens geweest, maar het is alweer tijd voor een fijne na-zomer. De afgelopen dagen waren op de meeste plekken in Nederland fantastisch. Veel gezinnen besloten om toch nog op zoek te gaan naar een fijne kindercamping in Nederland. Want alhoewel de zomervakantie voor iedereen nu toch echt voorbij is, is het natuurlijk nog steeds leuk om er even tussen uit te gaan. Zeker als je de hele zomervakantie gewacht hebt op mooi weer. Waarom boek je niet eens een weekendje weg op een fijn en vooral kindvriendelijk vakantiepark in Limburg bijvoorbeeld? Daar is het altijd een paar graden warmer, en het lijkt in het Zuiden ook eigenlijk altijd mooier te zijn (als je uit het Noorden komt zoals ik dan). Dus laten we gauw kijken wat er op de kindvriendelijke camping ‘de Lijstert’ allemaal te doen is.

Zwemmen tot je er bij neer valt

Het lijkt misschien een gek idee, want de kans op mooi weer is verkeken toch? Nou dat dachten wij niet. Wat veel mensen niet weten is dat de zomerdagen elk jaar steeds wat verder naar achteren lijken te schuiven. Dus waar het eerst altijd de eerste weken van de vakantie mooi weer was, is het nu steeds later lekker weer.

kindercamping met zwembad

Bij de Leistert kun je heerlijk zwemmen in de grote roeivijver. En als het mooi weer is, dan kun je je in het buitengolfslagbad ook heel goed vermaken. Lekker jezelf in de zee wanen, door de golven laten meevoeren. Of als een echte durfal van de grote glijbaan. Uiteraard kun je ook met je jongere kids lekker buiten zwemmen in het speciale peuterbadje.

Het hoeft natuurlijk ook geen 30 graden te zijn om lekker te kunnen zwemmen. Bij de Leistert hebben ze namelijk een heerlijk binnenzwembad waar je zelfs in de winter van kan genieten. Het zwembad heeft een fijn peuter en kleuter gedeelte, en natuurlijk ontbreekt een glijbaan niet!

Spelen, spelen en nog eens spelen

kindvriendelijke camping lijstert limburg

Zolang het niet pijpenstelen regent, kun je met kinderen prima naar buiten toe. Even wandelen door het park, of natuurlijk naar de speeltuin. Op de Lijstert zijn er diverse speeltuinen waar je lekker kunt ravotten. Je kunt ook gaan spelen in de waterspeeltuin waar je je waant in één groot avontuur! Door de hele waterspeeltuin loopt een gave kronkelende rivier (oké, een riviertje). In de grote speeltuin kun je roetsjen van de grote glijbaan, of met papa en mama (of opa en oma) lekker op de grote schommel.

Mocht het nou wel wat slechter weer zijn (als in, het komt met bakken uit de hemel) dan kun je gelukkig op deze kindvriendelijke camping in Limburg ook binnen spelen.
En dan niet in zo’n schreeuwerige speeltuin als Ballorig enzo, maar een fijne speeltuin die overdekt is, en een prachtige natuurlijke uitstraling heeft. I love it! Dit laat maar weer zien dat het helemaal niet flashy hoeft, en dat kinderen misschien zelfs wel beter spelen in een echte houten speeltuin. Droog zullen ze in ieder geval blijven. En voor jezelf bestel je wat lekkers terwijl je met een goed boek op het terras zit.

Ook hier is voor de jongere kinderen een aparte speelplaats waar ze veilig kunnen spelen. En na al dat spelen kun je lekker uitrusten in je eigen tentje, of gewoon genieten van wat meer luxe en vrijheid, door één van de accomodaties te boeken. Mijn favoriet is de Bungalow type 6B + KS (Kids Special). Die heeft namelijk een fijne omheinde tuin, een bolderkar (hallo, hoezo hebben ze dat niet op elk vakantiepark, zo mega handig!) en ook heel belangrijk… Een was-droog combinatie. Op die manier kun je nog minimalistischer inpakken natuurlijk!

Maar de glamping optie in een bungalow tent ziet er ook leuk uit, of we gaan met de caravan van mijn ouders en boeken dan een privé sanitair erbij. Zodat de kids niet te ver naar het toilet gebouw hoeven te hollen, en we alle tandenborstels etc gewoon kunnen laten staan bij de douche.

kindvriendelijke camping met speeltuin in limburg

Meer vakantietips lezen?

Wij gaan met de kids regelmatig even weg. Een weekendje, of een midweek. En soms wat langer. Zelf kijk ik trouwens altijd eerst of ik via een andere actie site nog goedkoper er kan komen. Maar laat je niet misleiden door zogenaamde aanbiedingen. Want vaak komen daar aan het eind van het verhaal nog heel wat kosten bij. Dus het loont zeker om even ook na te gaan hoeveel jouw verblijf bij de aanbieder zelf kost. Daarnaast is het ook wel fijn om gewoon bij de camping of het vakantiepark zelf te boeken, omdat je dan toch beter contact hebt.

Daarnaast maak ik er echt een sport van om zo minimalistisch mogelijk op vakantie te gaan. Dus niet meer met een koffer per kind op reis, of tassen en kratten vol spullen en eten. Maar juist zo min mogelijk mee nemen op vakantie. Dat vraagt wat tijd en voorbereiding, maar dat is toch zó ontzettend fijn. Onze beste vakantie tips met kids vind je in deze blog.