De keuken is een van de belangrijkste ruimtes die je thuis tegen zult komen. Naast het feit dat je er veel tijd spendeert is het een ruimte die vaak centraal in het huis ligt en goed zichtbaar is. Daarom wil je er ook voor zorgen dat alles er op en top bij ligt.

En om ervoor te zorgen dat het er goed bij ligt, kan het nooit kwaad om de keuken onder handen te nemen. Met de volgende tips kun je in ieder geval aan de slag, zodat jouw keuken up-to-date blijft!

Wacht met slopen

Voordat je de sloophamer tevoorschijn haalt en jouw keuken tot de grond toe gaat afbreken, is het misschien handig om even een korte pauze te nemen. Jouw huidige keuken kan misschien een likje verf gebruiken, maar dat betekent niet dat alle aanwezige stukken zijn waarde hebben verloren.

Wij raden je aan om een overzicht te maken van wat je hebt, want oude elementen recyclen is namelijk goed voor de omgeving en voor jouw portemonnee. Zo kun je gemakkelijk besparen op een nieuwe keuken en heb je dadelijk een pareltje met een eigen uitstraling die goed bij je past.

Eenvoudig en gemoedelijk

Strakke keukens met overtollig gebruik van steriel wit zijn verleden tijd, zeker in het kader van de huidige trends. Tegenwoordig willen we een keuken die gemoedelijk is en sfeer uitstraalt. Hierdoor zijn zaken als hout en zachte kleuren ontzettend populair. 

Verlichting is ook ontzettend belangrijk als het aankomt op het creëren van een prettige sfeer. Denk hierbij aan inbouwspots die warm licht geven of zelfs een Dim-To-Warm effect bezitten, waardoor de lamp warmer wordt naarmate je deze gaat dimmen.

Kortom, genoeg opties om de perfecte keuken te krijgen!

Een slimme keuken is een gemakkelijke keuken

Het zogeheten ‘slimme huishouden’ is een begrip wat je ook steeds vaker tegenkomt. Dat is natuurlijk met goede reden, want het maakt alles in en rondom het huis een stuk gemakkelijker. Denk hierbij aan lampen die automatisch schakelen, gordijnen die op commando openen of zelfs de openhaard die aangaat wanneer het gewenst is.

Ook voor de keuken zit je goed, want er zijn genoeg slimme hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan zaken als een kraan die op een sensor reageert of een oven die je op afstand kunt voorverwarmen. Voor verlichting heb je ook genoeg slimme opties, zoals spots die op Zigbee werken. Het grote voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt mixen en matchen met andere merken, zoals Philips of Ikea. Het overgrote deel van deze merken werken namelijk op dit systeem!