(door Audrey) Seizoensgroenten zijn een plus voor onze planeet en voor je portemonnee. In mijn keuken hangt een lijstje omhoog met de seizoensgroenten per maand. Een handige inspiratiebron voor als ik even geen kookinspiratie heb. Ik ging reeds aan het brainstormen voor de vele paasbrunchen die nog op de agenda staan. Deze lentequiche werd enorm gesmaakt door mijn kleine testpubliek en de quiche is budgetvriendelijk. En dan heb ik het nog niet over de asperges die nu op hun best zijn. Kijk snel hoe je deze super frisse lente quiche zelf maakt…

Ingrediënten (voor één quiche)

1 rol kruimeldeeg

750 gr. asperges

4 grote eieren

20 cl. magere room

een handvol verse bieslook

100 gr gekookte hamblokjes

50 gr. Magere gratinkaas

4 grote eetlepels havermout

Zout

Zwarte peper

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Snij de asperges in stukjes.

Breng water aan de kook met een beetje zout en kook de asperges tot ze beetgaar zijn. Laat de asperges uitlekken in een vergiet.

Doe de 4 eieren in een grote kom en klop ze los met een vork. Snij de bieslook in kleine stukjes en voeg deze samen met de room bij de eieren. Roer alles goed door elkaar. Kruid af met een snuifje peper en zout. Voeg de hamblokjes toe en roer opnieuw goed door elkaar.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en het kruimeldeeg. Prik met een vork op een  5-tal plaatsen gaatjes in de bodem van het deeg. Bestrooi de bodem van het deeg met havermout. De vlokken havermout absorberen het vocht en voorkomen dat je bodem zacht blijft.

Verdeel de stukjes asperge over de bodem. Giet nu het eimengsel over de asperges.

Strooi de gratinkaas over de quiche.

Bak de quiche een 25-tal minuten op 200 graden.

Tip: Een stukje quiche is altijd lekker met een beetje (veld)sla erbij. Lekker fris!

Smakelijk!

 


Ik ben Audrey, 28 jaar, mama van 2 kleine kerels en getrouwd met mijn grote kerel. Ik ben jeugdwerker, creatieve duizendpoot, blogger, mama, vrouw-van,… Ik probeer een totaal-pakket te zijn maar meestal lukt dit maar half. En daar ben ik best tevreden mee. Ik vertel je op deze blog over mijn mama-avonturen tussen mijn drie kerels.