En ja hoor, ik heb weer een super gave shop gevonden, deze keer uit België, namelijk de webshop Em & Moi. Ik laat je een aantal gave producten zien die wij hebben gereviewd, je leert Tineken (het gezicht achter de shop) beter kennen, en aan het eind van deze week kun je mee doen met een super leuke win-actie! Dus lees je snel mee?

Een kort interviewtje met Tineke, van Em & Moi

Wanneer en hoe ben je deze webshop begonnen?

Em&Moi is nu iets meer dan een jaar online. Na heel veel voorbereidingswerk waagde ik dan toch de stap. Ik zeg weldegelijk ‘wagen’, want ik ben eigenlijk een kind van de hotelwereld. Die sector is echter moeilijk te combineren met een gezinsleven, dus toen mijn dochter Marie net 1 jaar was, zette ik een punt achter mijn hotelcarrière.

Het zoeken naar iets nieuws waarbij ik mijn persoonlijke ambitie kwijt kon, maar er ook voor mijn gezin kon zijn, vlotte niet echt en dus kwam het idee om zelfstandig iets te beginnen.

Mijn ouders hebben me deco en design met de paplepel opgelepeld, de stap in die richting kwam dan ook niet helemaal onverwacht.

Wat omschrijft jouw webshop het beste, en welke stijl hou je van?

Ik kies vooral producten die ik zelf mooi en praktisch vind. De vormgeving, de gebruikte materialen en de filosofie achter de producten zijn voor mij heel belangrijk.

Ik wil zelf wel wat geld uitgeven aan kinderdecoratie, maar dan niet voor iets waar ze een paar maanden later al weer uitgegroeid zijn. Zo ben ik zelf heel erg fan van meegroeimeubelen, zoals de Perludi bureautjes en cubuszitjes.
Ik probeer ook om niet de zoveelste kinderwebshop te zijn, door gericht op zoek te gaan naar nieuwe merken en collecties met dat ietsebietsje meer. Van zodra een merkje massaal wordt overgenomen door andere winkels verlaat het dan ook mijn gamma.

Weerspiegelt de webshop jouw persoonlijkheid?

Absoluut, het is een bont allegaartje van van alles, net als ik 😉

Wat is je favoriete product?

Allemaal…? De dingen die ik verkoop daar heb ik telkens op een dag van gezegd: super! Dat wil ik ook!

Verzend je wereldwijd?

Ja! Maar we zijn het populairst in eigen land en Nederland, Frankrijk en Duitsland. De vintage spullen durven wel al eens verder reizen. Zo verstuurde ik recent een rotan wiegje naar Australië.

Wat is de leukste reactie die je hebt gehad van een van je klanten?

Onlangs reageerde iemand op facebook onder een foto van een wipstoeltje van het Franse Charlie Crane “daar word ik blij van”. Dat maakte mijn dag helemaal.

Ik vind het ook super leuk als mensen me zeggen dat ze blij zijn Em&Moi ontdekt te hebben omdat het gamma er anders is dan in andere kinderwinkels, want daar draait het me om, leuke (minder bekende) merkjes met mooie producten samenbrengen om kindjes én ouders blij te maken!

Super hippe producten die wij tof vonden!

Mobile Home van Studioroof – van karton

fullsizerender-33

Een poppenhuis is super leuk gemaakt van plastic of van mooie goede kwaliteit (en hout). Plastic proberen we hier uit huis te bannen (daarover komt binnenkort een uitgebreider artikel)  dus een plastic poppenhuis is geen optie.img_5264 Maar zo’n prachtige houten grote mega poppenhuis neemt, zoals je wel kunt raden, veel ruimte in. En wat nou als het lievelingspoppenhuis mee op vakantie of naar opa en oma moet? Not done. img_5267

Maar gelukkig was daar StudioRoof, die waarschijnlijk met hetzelfde probleem zat. Dus bedachten ze een soort origami kartonnen vouw poppenhuis. En hij is geweldig! img_5272

Op de plaatjes in de webshop leek het niet zo groot vond ik, maar toen we hem eenmaal binnen kregen, bleek hij groot genoeg om minstens met twee kids er mee te kunnen spelen.

img_5275

Oja, je kunt natuurlijk ook met DUPLO dieren er een dierentuin van maken, of met LEGO poppetjes een enorm kasteel. Het huis heeft in ieder geval genoeg deuren en ramen om overal lekker te kunnen spelen. En het allerfijnste? Na gebruik vouw je hem gewoon weer uit elkaar en heb je een mooi plat en lichtgewicht pakketje dat overal mee naar toe kan.

Het huis is nu trouwens in de sale voor minder dan € 9,- !

Machi houten speelset 

Nog zoiets leuks! Een houten speelset, met allerlei magnetische figuurtjes en accessoires waar je ook nog eens op kan krijten. Say what? Nou ja, dat is dus Machi van het merk KIKO +img_5615

In een mooie zwarte stevige doos zitten twee houten magnetische platen met daarop krijtbord afwerking. Dat komt later nog handig van pas, als je weggetjes, poppetjes, vlaggetjes of wat dan ook wilt gaan bij tekenen.

img_5621

Zoals je hier dus kunt zien, bij de set zitten allemaal houten accessoires in de vorm van bomen, stoplichten, huizen, bergen, heuvels en een auto. Deze kun je waar je maar wilt neerzetten en ook weer verplaatsen. Met de bijgeleverde krijtjes kun je op het bord krijten, ik koos zelf voor de krijtstift van de Hema, omdat je dat gewoon beter ziet, en netter werkt. Maar de krijtjes zitten dus al bij de set geleverd.img_5625

Alle accessoires hebben aan de onderkant een klein magneetje waardoor ze aan het bord blijven plakken. Zelfs de hoge bomen stonden stevig genoeg. Daar moest echt wel een hele hard storm aan te pas komen om die om te blazen 😉

img_5628Hier zie je alles wat bij de Magini set zit. Een blanco huis, een huis met zilveren dak, een huis met paars dak, een auto, krijtjes in een fluwelen zakje, een heuvel, een berg (de witte sneeuwtop kan eraf trouwens), twee stoplichten, vier groene bomen en twee blanco bomen. Daar kun je dus heel wat mee bouwen.

img_5630

Wat ik nou ook zo leuk vond, is dat ze een aantal grote steden (Parijs en Londen) ook hebben gemaakt. En natuurlijk kun je die gewoon weer combineren met de set die wij hebben gekregen. Als dat geen wereldstad wordt!

Pebble houten poppetjes – modern

Ja ja, ik heb ze eindelijk! Al minstens twee jaar ben ik in love met deze gave houten poppetjes met elk hun eigen outfit, en zelfs garderobe! Ze waren in de aanbieding van € 20,- voor maar € 12,- dus greep ik mijn kans. Ik koos voor de moderne variant, met allerlei hippe printjes en outfits. In de shop van Em & Moi is nu alleen helaas nog de kleuren variant te koop voor dezelfde fijne prijs, maar ook deze outfits zijn top!

img_5472

Een heleboel verschillende outfitjes zoals je kunt zien. De leukste pikte dochterlief eruit, en alle blote houten poppetjes kregen hun kleertjes aan. En we werden gelijk allemaal gedoopt met een houten poppetje dat voor elk van ons stond. Dat de baby net zo groot was als papa en mama was niet erg.img_5475

Eigenlijk een heel simpel concept, maar daarom niet minder geniaal. Herbruikbare stickers die je zo om je Pebble poppetje heen plakt. Dus geef je ze elke dag een nieuwe outfit, of mogen ze hun favoriete kleren iets langer aanhouden. Aan jou de keuze.img_5479

De Pebble poppetjes en kleertjes worden in een klein schattig zakje geleverd, dat lijkt op een huisje. Ze passen er precies in en je stopt ze zo in je eigen handtas, voor het geval één van de kids zich verveelt. Echt een top Sinterklaas cadeau bijvoorbeeld.img_5483

 

Er is natuurlijk nog zoveel meer leuks bij Em & Moi. Maar om je daar over allemaal te vertellen zouden we een hele week vol blogposts nodig hebben. Dus ga lekker even zelf kijken, bijvoorbeeld ook naar het kartonnen speelgoed keukentje, de race auto, of de allermooiste trendy kinderstoel die je ooit hebt gezien, op www.emetmoi.be