Met het brede aanbod aan verschillende soorten types lenzen, is soms door de bomen het bos niet meer te zien. Wat waar moet je nou voor kiezen qua draagtijd? Kies je voor daglenzen, weeklenzen of maandlenzen? En wat zijn de voordelen van deze drie types lenzen? Hierbij een antwoord op al deze vragen.

Daglenzen

Daglenzen zijn lenzen die bedoeld zijn om maar 1 dag te dragen. Of eigenlijk wat minder, je draagt ze namelijk niet tijdens het slapen. Daglenzen zijn heel handig als je lenzen wilt hebben zonder onderhoud. Daglenzen haal je ‘s ochtend uit de container, zet je in en verwijder je weer voor het slapen gaan. Je gooit ze dan direct weg en de volgende dag pak je weer een nieuwe set. Dit kan ook een uitkomst zijn voor mensen die zowel lenzen als een bril dragen en dit afwisselen. Dan draag je dus niet dagelijks lenzen. Ook voor wateractiviteiten is dit een uitkomst, als je er een verliest is er geen man over boord qua kosten. In verhouding is één set daglenzen vele malen goedkoper dan één set maandlenzen. Dailies Total 1 lenzen zijn een voorbeeld van fijne daglenzen met geweldig draagcomfort. Daarnaast zijn ze hydraterend en zeer zuurstofdoorlatend. 

Weeklenzen en maandlenzen

Het verschil tussen weeklenzen en maandlenzen is niet zo groot. Beide draag je, net als daglenzen, niet tijdens het slapen. Weeklenzen zijn een relatief nieuw product. De naam klopt niet helemaal. Weeklenzen mag je twee weken aaneengesloten dragen, niet één. Het grote voordeel van weeklenzen is dat ze een heel fijn draagcomfort hebben, doordat de lenzen wat dunner zijn dan maandlenzen. 

Maandlenzen draag je, zoals de naam al doet vermoeden, gedurende een maand. Voordelen van maandlenzen zijn dat ze van de drie soorten het goedkoopste zijn. Daarnaast produceren ze weinig afval. Je hoeft maar één keer per maand voor beide ogen een container te openen en lenzen weg te gooien. Wereldwijd worden maandlenzen het meest besteld. Laat je adviseren en probeer verschillende soorten lenzen uit. Voor elk oog is er een lenzen-match!