De ijspegels hingen aan de dakgoot hier en we hebben op het ‘ijs’ geschaatst. Oké, ons eerste natuur ijs tochtje was op een grote plas op het gras, maar toch. Het is zeker weer koud geworden de afgelopen dagen. De winter is écht hier. Gelukkig kun je het binnen lekker warm maken. Al hebben we misschien niet allemaal een heerlijke haard in huis, toch kun je wel in je woonkamer heerlijk cozy en warm maken. En als je toch bezig bent met het cozy maken, kies dan eens voor een design cv, zoals de Vasco designradiatoren.

Een fijne verwarming is niet alleen warm, maar ook mooi

Wij hebben sinds vorig jaar beneden nergens meer een verwarming (lang leven vloerverwarming!) maar boven is er nog wel wat werk aan de winkel. Want ja, we hebben het boven heerlijk warm in de slaapkamers (als de kids spelen). Maar het oog wel wat. De verwarmingen die er hangen zijn echt spuug lelijk. Om het nog erger te maken, op zolder hebben we tijdens de verbouwing ‘tijdelijke’ cv geïnstalleerd. Ik vond ze bijna gratis op Marktplaats, de roest staat er nog op. En het zijn echt van die ‘voor de oorlog’ verwarmingen. Hahaha, die zijn dus echt een doorn in mijn oog.

Lang leve design radiatoren! Je hebt ze echt in zoveel fijne strakke minimalistische uitstralingen. I love it! Deze staan dus nog op het to-verbouw-lijstje om uit te zoeken. Want hoe gaaf is het dat we niet alleen prachtige kamers hebben, maar de verwarming ook gewoon erbij past. En niet als een lelijke wrat functioneert.

Smart thermostaat (knoppen) to the rescue

Daarnaast hebben we ook gekozen voor slimme thermostaat knoppen. Deze kun je echt op elke verwarming zetten, en zorgen er dus voor dat je per kamer gewoon het klimaat kunt bepalen.

Wij hebben zelf op onze kamer nooit de verwarming aan (ik kom er eigenlijk alleen om te slapen, en dat wil ik in de frisse lucht), maar de kids vinden het wel heel fijn dat ze in een warme kamer kunnen spelen. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Zo bepaal ik via de app hoe laat de verwarming s ochtends aan gaat , en hoe laat die s avonds weer uit gaat. Echt super fijn! En mocht er in het schema iets niet kloppen, omdat de kids bijvoorbeeld in eens niet s middags maar s ochtends al in hun kamer spelen, dan gooi ik zo vanaf de bank de temperatuur wat omhoog. Lekker lui en makkelijk.

Ook handig dat we, toen we op vakantie waren, de thermostaat gewoon uit konden zetten. En op de dag van weer terug komen, zetten we de verwarming om 4 uur s ochtends aan. Zo heeft het de tijd om lekker warm te worden, en komen we niet in een freezin koud huis thuis.