De eendjes leggen eieren, het kikkerdril is klaar uit te groeien tot kikkers, de lammetjes lopen alweer bijna in de wei. Het is lente!! En daarbij is het natuurlijk hartstikke leuk om eens naar de boerderij te gaan (of nu we nergens heen mogen, naar de boerderij te kijken). Vandaag laten we je allerlei leuke leer tips, speeltips en gratis printables zien waarmee je kids van alles leren over de boerderij!

Gratis boerderij printables

Allereerst wil ik je wijzen op onze leuke werkboekjes voor kleuters gemaakt. Je kunt ze gebruiken bij kinderen vanaf een jaar of 3 tot een jaar of 6. Ook voor de boerderij hebben we een leuk werkboekje gemaakt, met een knutsel, een spel en een aantal ‘werkbladen’.

Je kunt maar liefst drie werkbladen GRATIS downloaden (van het eerste boekje) via onderstaand formulier, zo kun je gelijk aan de slag. En met de code ‘50APR2020‘ krijg je tot en met 30 april zomaar 50% korting op de normale aanschaf prijs van het gehele werkboekje.

.

Spelen met het thema ‘Boerderij’

Leren doen jonge kinderen het meeste door te spelen. Want van spelen leer je ontdekken, maak je je eigen verhalen en creëer je interactie. Door te doen leer je het meeste. Daarom volgen hieronder een aantal toffe speel tips rondom het thema boerderij.

Was de boerderij dieren (sensory play)

Maak lekkere modder (van zand en water) of maak zelf eetbare modder (van chocolade pudding) . Stop de boerderij dieren in de modder en laat ze eerst maar eens lekker spelen. Je kunt ook stro toevoegen, takjes en ander natuurlijk materiaal.

© The Imagination Tree

Vervolgens na het spelen natuurlijk de boel schoon schrobben, en dat hoort in dit geval juist bij de activiteit. Dus neem hier lekker de tijd voor. Geef je kids een aantal bakjes, borstels, sponsjes en vooral veel water.

©The Imagination Tree

Spelen met deze magnetische boerderij set

Vind je het fijner om met iets minder rommel te spelen? Dan is deze magnetische set met boerderij beesten en accessoires een must have! Je kunt de dieren onderling wisselen, en zelf eindeloos veel situaties maken. Maar je kunt ook heel prima gewoon alle magneetjes voor je kind neerzetten, het magneetbordje erbij en ze lekker zelf ermee laten spelen en ontdekken. Wedden dat ze zelf met ook erg leuke ideeën aan komen zetten?!

Smart Farmer, het uitdagende boerderij spel van Smart Games

smart farmer smart games reveiw

Heb je slimme kids, of gaan jouw kids een pittige uitdaging niet uit de weg? Met deze Smart Game waan je je een echte boer! Je moet er wel voor zorgen dat alle dieren in het juiste hokje komen te staan, en soms hebben ze ook hun eigen waterbak nodig. Het niveau en de moeilijkheidsgraad gaan vanzelf omhoog, dus de laatste paar opdrachten zijn zelfs voor volwassenen een pittige brein breker. We schreven trouwens al eens een uitgebreide review over Smart Farmers in dit artikel.

TipToi Dierenset Boerderij

Ken je de TipToi stift al? Het is een super handige ‘stift’ die je allerlei interessante weetjes vertelt. Wij hebben al heel wat boeken, spellen en zelfs een wereldbol van TipToi, en de kids vinden ze allemaal even fantastisch (zowel de 2 jarige als de 9 jarigen). Top spul dus!

Ook zo leuk zijn de Schleich dieren met een TipToi stip. Ze kun je spelen met echte boerderij dieren, en kun je met de TipToi stift allerlei dieren geluiden, verhalen, weetjes en liedjes luisteren tijdens het spelen. Hele leuke aanvulling die ook nog eens ontzettend leerzaam is!

Sensorisch spelen in het boerderij thema

Maak van klei een mooi stuk weiland waar je allerlei boerderij attributen kunt gaan bouwen en boeren.

Ook hier weer een aantal ‘was de boerderij dieren’ sensorische spel ideeën.

Onderstaande modder is lekker eetbaar (chocolade) dus is veilig voor kids in alle leeftijden!

Geef alle dieren hun eigen hokje, met hun eigen materialen. De eendjes in de vijver, het varken in de modder, de schaapjes in de split erwten en zo voort.

Gespot op Pinterest

Wil je ook lekker nog veel meer inspiratie op doen? Bekijk dan hieronder een aantal pins, of volg gewoon ons bord met thema speel-ideeën!