In Nederland ben je wettelijk verplicht om een auto te verzekeren voordat je ermee de weg op gaat. Dit geldt niet alleen voor personenauto’s, maar net zo goed voor bedrijfsauto’s. Je dient minimaal te kiezen uit één van de drie basisdekkingen: WA, WA+ of All Risk. Is de dekking van deze verzekering in jouw ogen niet uitgebreid genoeg? Breid de basisdekking dan uit met één of meer aanvullende verzekeringen. Hieronder staan 5 mogelijkheden op een rijtje. 

1) Inzittendenverzekering

Kies je voor een Univé bedrijfsautoverzekering? Dan kun je deze om te beginnen uitbreiden met een inzittendenverzekering. Naast de bestuurder zijn ook andere inzittenden beter verzekerd bij een ongeluk als je voor deze aanvullende dekking kiest. Een inzittendenverzekering dekt onder meer kosten of schade bij letselschade of overlijden, maar ook de kosten voor het repareren van privéspullen.

2) Rechtshulp verkeer

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar je kunt betrokken raken bij een juridisch conflict in het verkeer. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een ongeluk krijgt met je bedrijfsauto of vrachtwagen. In dat geval is het prettig als je terug kunt vallen op juridische hulp. Breid jij je bedrijfsautoverzekering uit met de aanvullende dekking ‘rechtshulp verkeer’? Dan ben je onder andere verzekerd voor conflicten die zijn ontstaan bij het verhalen van letselschade, het verzekeren van je bedrijfsauto en een strafzaak van dood of letsel door schuld.

3) Pechhulp

Net als met een personenauto kun je ook met een bedrijfsauto pech krijgen. Om ervoor te zorgen dat jij je weg snel weer kunt vervolgen, kun je een bedrijfsautoverzekering met aanvullende dekking pechhulp afsluiten. Verzekeraars maken hierbij vaak onderscheid tussen pechhulp in binnen- en buitenland. Binnen Nederland volstaat de optie ‘binnenland’. Als je geregeld de grens overgaat, kun je beter voor pechhulp buitenland kiezen. Wil je een vrachtwagenverzekering afsluiten? Dan kun je deze helaas niet uitbreiden met een aanvullende dekking voor pechhulp.

4) Eigen vervoerverzekering

In een bedrijfsauto worden geregeld goederen en/of gereedschappen vervoerd. Omdat dit vaak veel geld waard is, is het verstandig om er een verzekering voor af te sluiten. Een aanvullende eigen vervoerverzekering biedt in dat geval uitkomst. Hiermee zijn de spullen in je bedrijfsauto 24/7 verzekerd tegen schade door brand, diefstal, ontploffing, een ongeval, vallen tijdens laden en lossen en oorzaken van buitenaf. 

5) Nieuwwaarderegeling

Als je een gloednieuwe bedrijfsauto koopt, is de aanvullende dekking ‘nieuwwaarderegeling’ het overwegen waard. Je verzekert het voertuig hiermee één jaar tegen de nieuwwaarde. Is de auto total loss of wordt hij gestolen? Dan keert je verzekeraar je de nieuwprijs van een vergelijkbare auto uit, met een maximum van 50.000 euro.

Invloed van aanvullende dekkingen op de premie

Met aanvullende dekkingen is je bedrijfsauto beter verzekerd. Besef je alleen wel dat de medaille ook een keerzijde heeft, want de premie stijgt als je er één of meer afsluit. Ben je benieuwd wat de invloed is van aanvullende dekkingen op de prijs van je bestelautoverzekering? Maak dan een berekening op de site van je verzekeraar. Je weet zo snel hoeveel je per maand betaalt.

Meer lezen over ZZP/Boss Moms?

Waarom een blog de perfecte plaats is om te adverteren voor een bedrijf.

Samenwerken/Collab