Onze kleine baby is inmiddels uitgegroeid tot een kleine peuter puber die precies weet wat ze wel en vooral niet wil. En daarom werdt het dus ook echt wel de hoogste tijd om haar babykamer even een ie wat ander uiterlijk te geven. Tenminste, dat vond ik. Manlief vond alles eigenlijk wel prima (want verandering betekent natuurlijk werken, hahaha). Dus ging ik eens aan het brainstormen over hoe ik eigenlijk haar kamertje wilde hebben. Natuurlijk mocht ze hier zelf ook nog wel iets over mee bepalen, maar het ideale aan kleine kinderen is dat ze nog niet zo’n stellige mening hebben als een zevenjarige mini puber (zucht…) Ik heb prachtige opties gezien, zoals een foto op wandcirkel en een foto op hexagon.

Toen ik dus de vraag kreeg, van Fotocadeau.nl , of ik wel een mooi fotobehang wilde uitproberen, wist ik het gelijk! Het zou het eerste muurtje in dit hele huis zijn dat behangen werdt, maar ik moest en zou een foto behang in haar kamertje gaan hangen. Ik ben zelf echt heel erg van het minimalistische, wat wit, nog meer wit en het allerliefste voeg ik daar dan nog een tintje wit toe aan de muren. Maar ja, een kinderkamer mag natuurlijk best wel 1 statement muur hebben. Dat werdt dus de fotobehang muur!

zelf behang ontwerpen

Zelf fotobehang ontwerpen

Al snel wist ik wat ik wilde doen… Op Instagram vroeg ik nog om jullie mening, ik had een aantal ontwerpen gedeeld en eigenlijk vonden jullie die allemaal wel tof. Ze waren afgeleid van de toffe posters die ik in de webshop heb staan. Maar toch vond ik het niet écht helemaal passen bij onze mini peuter.

De posters zijn echt prachtig (al zeg ik het zelf) maar het voelde gewoon toch niet helemaal goed bij onze laatste mini die groter werdt. Dus wat wordt het dan?! Ik vond de kleuren wel echt prachtig, een beetje die bohemian aarde tinten. En ook houd ik wel van geometrische vormen, want die geven mooie diepte in een kamer.

Dus kwam ik met het volgende ontwerp op de proppen. Eigenlijk heel simpel, gevulde driehoekjes en open driekhoekjes. In fijne kleurtjes (mosterd geel, roest rood en een soort licht oranje) en ik was klaar! Het enige wat ik hoefde te doen was een patroon te maken in Canva (dat kan ik als (web) designer dan gelukkig wel weer allemaal zelf) en het online te bestellen.

Foto behang op Airtex (uit één stuk dus)!

We kregen ons nieuwe fancy fotobehang (echt super spannend om mijn eigen ontwerp dan zo in eens in levende lijve te zien) uit één stuk gesneden op gestuurd!

Stond daar een bezorger, om half acht ‘s ochtends met een grote rol van 3 meter lang voor de deur. Haha, goeiemorgen! Ik wist natuurlijk wel hoe groot de muur was (die kamer hebben we zelf 2 jaar geleden ontworpen en gebouwd) maar toen ik de rol zag moest ik wel even slikken. Hoe gaan we dat in hemelsnaam op de muur krijgen?!?!!?

zelf behang ontwerpen

Gelukkig viel het allemaal reuze mee, want het Airtex fotobehang is echt super sterk! Het is gemaakt van een soort textiel dus je moet echt wel hele rare dingen doen wil je dit foto behang beschadigen. We moesten bijvoorbeeld voor de electriciteit en de lamp een gaatje maken in het behang. Nou mooi dat we daar een super scherp Stanley mes voor nodig hadden zeg!

Toen we dus eenmaal doorhadden dat dit een stuk onverwoestbaar behang was konden we met iets minder zorgen aan de slag. We kochten de Bison kant en klare behanglijm (extra zwaar) en smeerden daar eerst de hele muur mee in. Wel zo handig dat we geen behang rol van 2.80 m bij 3.00 meter moesten in lijmen, haha.

Vervolgens als een echt team het enorme stuk behang van rechtsboven (want links zit de deur) naar links aan de muur geplakt. Echt wel een behoorlijke klus, en ik zou zelf aanraden om per meter een helper te hebben. Wij hadden met z’n tweeën eigenlijk precies een paar handen te kort. We kregen het behang zeg maar niet helemaal fijn strak om vervolgens tegen de muur te plakken. Maar na een paar pogingen lukte het uiteindelijk toch wel prima. Je kunt gelukkig het fotobehang op Airtex nog redelijk makkelijk wat verschuiven binnen de eerste 20 minuten ongeveer.

zelf behang ontwerpen

Uiteindelijk zijn we (dochterlief en ik) echt mega blij met het resultaat. Manlief moet er nog even aan wennen en bijkomen van het werken (hihi, de arme stakker). En ik moet eerlijk zeggen dat het kamertje nu gelijk al meer karakter heeft.

Ik shopte vandaag met de kleine nog wat fijne accessoires, nu moeten we alleen nog een goed nieuw groot bed vinden. Dus als iemand nog tips heeft? Het liefst laat ik haar nog heel lang in haar ledikantje, want deze kleine draak is niet te temmen!

Als het kamertje helemaal klaar is, zullen we zeker een binnenkijker geven!

Heb jij wel eens fotobehang in je inrichting gebruikt?