Boeken voor kids die hoogsensitief zijn… Die zijn er redelijk wat. Maar wat nou als je als ouders ook hoogsensitief bent?! Hoe doe je dat dan?! Gelukkig kwam ik er de laatste tijd steeds meer achter dat ik waarschijnlijk mijzelf gewoon het labeltje ‘HSP’ kan geven. Niet dat ik zo van de labeltjes ben, maar het verklaard wel een heleboel dingen die ik meemaak en voel. Dus ik was wel erg blij dat van Uitgeverij Lannoo het boek ‘Hoogsensitief Ouderschap‘ mocht reviewen (EN WEGGEVEN!!)

Waarom een boek voor HSP ouders?

Nou laat ik maar beginnen met de grootste reden. Als jij jezelf al niet begrijpt, waarom zou je dan beginnen bij het einde? Ja, het is belangrijk dat je weet hoe je met je kind en zijn hoogsensitiviteit moet omgaan. Maar als je zelf weet hoe je in elkaar zit, en hoe je dus daardoor ook met je HSP kind kunt omgaan.

Het boek is trouwens ook gewoon top als je kinderen niet hoogsensitief zijn, en jij de enige in huis bent. Het beste is het eigenlijk als je partner ook even het boek meeleest, speciaal als hij of zij niet HSP is.

Wat is er zo goed aan het boek ‘Hoogsensitief Ouderschap’?

Allereerst is het boek geschreven door niet alleen een deskundige, maar vooral door een ervaringsdeskundig. En dat maakt dat het boek ontzettend makkelijk weg leest.

Het is zó ontzettend fijn om te lezen hoe een andere moeder hier mee om gaat. Alle herkenning die ik vanaf bladzijde 1 gelijk al had, de erkenning ook van dingen die misschien moeilijker zijn dan voor ‘normale mensen’, maar ook de tientallen super praktische handvaten, tips en trucs!

Alles is mooi vormgegeven, daar hou ik dan ook wel weer van, en vooral de tips staan netjes in fijne rijtjes en schema’s waardoor het heel makkelijk en overzichtelijk is wat je precies kunt doen, en veranderen.

Want dat is wel iets wat het boek als het goed is ook met jou gaat doen. Het zal veranderen hoe je met je kind omgaat, hoe je met jezelf omgaat, welke aanpassingen je zult maken om je leven fijner te maken en hoe je omgaat met je omgeving.

Waar gaat het boek over?

Bieke Geenen geeft je de 9 triggers voor hoogsensitieve mensen. Stuk voor stuk worden deze triggers uitgebreid behandeld, krijg je ervaringsverhalen van zowel de auteur zelf, als van haar clienten.

Misschien herken je je niet in alle 9 triggers evenveel, maar zelfs de triggers waar ik me minder goed mee kon identificeren gaven wel heel erg veel info over waarom bepaalde dingen voor mijn kinderen juist wél echte triggers zijn.

Het boek heb ik dus echt met een lach en een traan gelezen. Gelachen om de herkenbare bizarre situaties af en toe waar je als HSP-er in komt. Maar ook tranen gelaten omdat er iets keihard binnenkwam, oud zeer naar boven dreef of ik gewoon confronteert werdt met het feit dat ik nou eenmaal gewoon anders in elkaar zit dan 80% van de mensheid. En dat dat soms gewoon mega lastig is, dat mag je best voelen!

Gelukkig kon ik met de praktische tips wel gelijk aan de slag, en dat is dé reden waarom deze review niet in een paar dagen geschreven is. Omdat ik gewoon per hoofdstuk echt even ‘bedenktijd’ nodig had. Dingen die ik geleerd had gelijk wilde implementeren en overdenken.

WIN: het boek ‘Hoogsensitief Ouderschap’ van Bieke Geenen

Wij mogen van Uitgeverij Lannoo aan één van onze volgers het boek weggeven. Via Instagram heb ik jullie afgelopen vier weken echt al honderd keer lekker gemaakt met deze win-actie, en ik kreeg ook echt zo vaak de vraag wanneer deze nou eindelijk online zou komen. Nu dus!

Ik zou willen dat ik Oprah was, en iedereen die er eentje nodig had eentje kon geven, maar we hebben er maar eentje.

Wees er dus als de kippen bij!

Winnen doe je door een reactie achter te laten onder dit bericht, of via Instagram.

Extra win-kansen heb je door ons (en Bieke Geenen) te volgen via social media:

Bieke’s Instagram account over hoogsensitief ouderschap
Ons account voor Coolest Kid On The Blog

Meedoen kan tot en met zondag 16 augustus 2020

Kun je niet wachten of wil je gewoon zeker zijn van het feit dat je dit fantastische boek in huis hebt?

Dan kun je dat hier gewoon makkelijk aanschaffen

Kom bij het Hoogsensitief Ouderschap Webinar op maandag 7 september 2020, 20:00 uur

.