Eigenlijk is het zo ontzettend jammer dat cultuur niet zo hot en happening is onder jonge ouders met kinderen. Komt dat misschien omdat we zelf als jongere niet echt meer naar voorstellingen en musea zijn meegenomen?! Ik weet het niet eerlijk gezegd. Het enige wat ik dus wel super leuk vind, is dat mijn opa en oma ons (mijn broertje en ik) altijd meenamen naar musea, dierentuinen en toneel/musical voorstellingen. Mijn liefde voor cultuur heb ik dus zeker van hun meegekregen. En eerlijk gezegd mag ik er wel weer wat meer mee gaan doen.

Omdat ik natuurlijk niet alleen maar wil zeggen dat ik het meer wil doen, maar het ook daadwerkelijk wil doen, was ik dus extra blij dat ik de vraag kreeg of wij aandacht wilden besteden aan de theater voorstelling ‘Mijn moeder is een Diva’, van de Toneelmakerij. Hoe leuk is dat! Een heuse theater voorstelling voor kinderen vanaf een jaar of 8. Helaas wonen we echt in de middle of no where, en komt de voorstelling pas eind maart naar Groningen. Dus een echte complete review kunnen we nog niet geven. Maar de beschrijving van de voorstelling klinkt al wel erg leuk!

Over de voorstelling ‘Mijn moeder is een Diva’

Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.

De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht.
Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit.
Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Voor Mijn moeder is een diva slaan Paul Knieriem (regie), Wart Kamps, Abdelkarim el Baz en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben.

Mijn moeder is een diva voorstelling
© Sanne Peper

WINNEN: 2×2 vrijkaarten voor deze toffe theater voorstelling

Jij maakt deze week kans op één van de twee sets met twee vrijkaarten op deze absurde tragikomedie ‘Mijn moeder is een Diva’. Laten we met z’n allen cultuur wat meer toegankelijk en interessant maken voor onze kids en doe mee!

Deze keer maak je kans door onze Facebook pagina te liken & een reactie achter te laten (hier op de blog, of via het Facebook bericht). Meedoen kan tot en met maandag 24 februari, ik maak de winnaar op mijn verjaardag (de 25e dus) bekend.

Laat je ook even weten naar welke voorstelling je wilt gaan? (dus welke stad en welke dag, dit kun je vinden op de site van de Toneelmakerij)