Als jij van die nieuwsgierige apen in huis hebt, die alles willen weten, of op elk ding dat je zegt vragen ‘waarom?’ ,dan is dit boek hé-le-maal voor jou gemaakt! Want in dit grote boek met prachtige kleuren foto’s, leuke tekeningen en grappige weetjes, kom je de gekste dingen van de dieren om je heen te weten. Kijk en lees je (een klein stukje) mee?!

Waarom? De grote dierenencyclopedie

Toen we het persbericht kregen over dit leuke boek, moesten we een review exemplaar aanvragen. Want wij hebben super nieuwsgierige kids, die het liefst overal een echt antwoord op willen hebben. Af en toe krijg ik er een driehoekige kop van, van al die vragen, maar nu had ik in ieder geval iets ander de hand.

Je kunt natuurlijk als ouders het boek eerst zelf uitgebreid lezen, en daarna de slimmerd uithangen 😉 En ja, dat heb ik stiekem ook wat gedaan. Want wist jij dat Nemo maar liefst drie lagen slijm heeft waardoor hij tegen het gif van de anemoon kan. Nou ik dus niet! EN het allerbelangrijkste… de kids wisten dat ook nog niet! Dus kon mama mooi de professor uithangen  😉

Antwoorden over meer dan honderd dieren!

Heb je nou een kind dat persé iets wil weten over bijvoorbeeld flamingo’s dan kijk je in het register achter in het boek, pakt bladzijde 44 en 45 erbij. Daar staat namelijk allerlei info over de flamingo. Of je kijkt achterin om een dier te vinden waar je nog nooit van het gehoord, zoals bijvoorbeeld de goudmol! Eh ja, die dus.

Quizzen en weetjes

Op de meeste bladzijden staat een leuke korte quiz, waarbij je als je de antwoorden echt niet kunt vinden, ze gewoon achterin het boek staan. Maar geloof me, als je eerste de bladzijdes leest waar de quiz bij staat, dan zul je vast achter de meeste antwoorden wel komen.

Onze kids vinden het het allerleukste om gewoon tegen jan en alleman, en iedereen die het horen wil, al hun nieuw opgedane kennis te delen. Bij de kassa wordt de dame die ons helpt om de oren gesmeten met feitjes over doodgravers en schoonmakende vissen. Ja tja… Of deze twee kids uitgroeien tot Feline en Frankie Vonk weet ik niet. Maar dat ze een heleboel meer weten over het dierenrijk is nu wel duidelijk!

Het boek geeft trouwens aan dat het is bedoeld voor kids vanaf een jaar of zeven. Maar onze vierjarige en zesjarige vonden het een heel leuk (voorlees)boek, dus als je kids iets jonger zijn, dan is dat geen enkel probleem.

Waarom? is met stip de favoriete vraag van alle kinderen. Dit fantastische dierenboek geeft nieuwsgierige aagjes het antwoord op de boeiendste vragen. Waarom hebben olifanten grote oren, Zijn mollen werkelijk blind? Slapen vissen? Krijgen spechten nooit hoofdpijn? Huilen krokodillen echt? Een volledig naslagwerk voor kinderen vanaf zeven jaar over dieren van over de hele wereld.

 

 

Mocht je nu net zo nieuwsgierig zijn geworden en het boek ‘Waarom? De grote dierenencyclopdie’ willen kopen? De adviesprijs is € 14,99 en dan heb je voor de komende jaren een schat aan wijsheid in huis!

 

 

 


Dit bericht bevat een affiliatie link. Jij betaald niks meer en wij krijgen een klein gedeelte van de verkoop zodat we bezig kunnen blijven met het produceren van toffe content op Coolest Kid On The Blog