Wat doe je als een vlinder bent met een goede vleugel en eentje die veel te klein en verschrompeld is? Deze vraag lijkt misschien wat op de film ‘Finding Nemo’ maar dat is dan ook de enige vergelijking die je kunt maken, tussen de nieuwste film Vlindervrienden en het grote avontuur, en Finding Nemo. Wat wel weer centraal staat is vriendschap, moed en groeien. Met dank aan Just Entertainment konden wij al de voorvertoning zien, wat een eer! Dus als je nog op zoek bent naar een leuk bioscoop avontuur voor het hele gezin (ik zou zelf zeggen 6-12 jaar), lees dan snel verder waar Vlindervrienden en het grote avontuur over gaat en wat wij ervan vonden.

De vrolijke vlinder film in een notendop

Patrick is de arme manke vlinder, die met een sneu vleugeltje en een prachtige vleugel door het leven gaat. Behalve dat hij een ‘halve’ Monarch vlinder is, wil hij ook nog eens stiekem mee op reis naar de grote Vlinder Vallei. Elk jaar vind namelijk de grote Monarch vlinder migratie plaats, maar Patrick mag niet mee. Dus besluit hij om samen met zijn vriendje Marty in de trailer van Jennifer te kruipen. Zouden ze zo toch nog mee kunnen vliegen naar de Vlinder Vallei? Het duurt niet lang voor het duo ontdekt wordt door Jennifer, die een super zware trailer meesleept.

Patrick, Marty en Jennifer beginnen onbedoeld aan een enorm avontuur. Jennifer is niet alleen een prachtige vlinder, maar ze heeft ook hoogtevrees. Niet heel handig voor een vlindertje dat met de grote groep mee moet vliegen.

Maar als je denkt dat dit een gemakkelijke reis wordt, dan heb je het zeker mis. Ze worden achterna gezeten door drie vreselijke vogels die wraak zoeken. Hoe gaan ze dit oplossen? Kunnen ze met de hele zwerm ontsnappen aan de boze vogels of gaan ze de Vlinder Vallei niet redden?

Dat gaan we natuurlijk niet vertellen anders blijft er niks aan om de film nog te gaan kijken. Maar het was een mega kleurrijk en kindvriendelijk avontuur.

Wat vinden de kids ervan?

Onze jongste dochter (6 jaar): “De rups vond ik het grappigst en de film was erg leuk. Toen de rups een vlinder werd vond ik hem wel een klein beetje gek, maar nog steeds wel grappig. De film was ook grappig en niet heel erg spannend, maar sommige stukjes wel een klein beetje.”

Dan de middelste dochter (bijna 8 jaar): “Ik vond het een leuke film omdat er wel gevaar dreigde, maar ze gaven het niet op. En ik vond het zielig dat de vlinder maar één klein vleugeltje had, maar goed dat hij er toch wel veel mee kon. En de gekke rups is echt heel grappig.”

Ook de oudste dochter (bijna 12 jaar) keek mee: “Ik vond die Lily heel aardig, openhartig en lief. Jennifer vond ik ook wel leuk dat ze niet te aardig en op zichzelf was, het leek net of ze alles kon. En ik Patrick ook heel leuk omdat hij bleef doorzetten de hele tijd, en de rups (Marty) vond ik erg grappig. De film vond ik vooral erg leuk.”

Wanneer en waar kun je de ‘Vlindervrienden en het grote avontuur’ zien?

Je kunt deze vrolijke familie film bekijken in de bioscoop vanaf 24 april 2024! Dus mocht je voor de meivakantie nog iets leuks zoeken dan is het zeker aan te raden.