Gastblogger Laura maakt elke dag een HappyLunch en laat je zien hoe makkelijk het eigenlijk is, en hoe leuk het eruit kan zien. Vandaag deelt ze de Race Auto Lunch met je.

Een paar weken voordat mijn zoontje naar de basisschool ging kwam ik in aanraking met de wereld van Bento lunches. Oorspronkelijk komt deze vorm van lunch aanbieden overwaaien uit Japan. Voornamelijk de moeders maken het daar voor hun kinderen en hun man. Een lunch die er aantrekkelijk uitziet en gezond in balans is. Ik zag mijzelf wel twee keer in de week zo’n mooie trommel maken voor mijn zoontje. Je kan er alle kanten mee op zelfs als je niet creatief bent. Het gaat namelijk vooral om de mooie opmaak in de trommel. Twee keer in de week werd al vanaf dag één iedere dag. Ik had zoveel leuke ideeën die ik wilde toepassen. En de reactie van mijn zoontje op zijn mooie trommels maakt het dat ik er erg veel voldoening uit haal. Ik ben per trommel ongeveer een kwartiertje bezig en dat is inclusief het schillen van fruit/ groente. Ik maak de trommel de avond van tevoren klaar want als ik dit ‘s morgens zou doen met een slaperig hoofd zou het niks worden en zou ik ook snel naar iets makkelijks neigen.

Je kan ook zoveel leuke accessoires ervoor bestellen dus al gauw had ik voor een relatief klein bedrag allemaal leuke prikkers en uitstekers in huis die ik gebruik om de pauze-trommel er extra feestelijk uit te laten zien. Je kan al in veel budget winkels leuke spulletjes vinden om je kind zijn lunch Bento te maken. Maar ook zonder deze accessoires kan je door middel van wat leuke technieken een happy lunch meegeven. Het enige wat je voor mijn voorbeeld lunch nodig hebt zijn cocktailprikkers, 2 cupcake vormpjes (optioneel) en een mini koekjes uitsteker voor de sterren. Ik maakte voor jullie een raceauto lunch.

Race auto lunch

Hoe maak je deze Happylunch:

Broodsushi

Rol het brood plat met een deegroller. Beleg het brood met het gewenste beleg. Ik koos voor een boterham met ham en eentje met notenpasta. Rol de boterham zo strak mogelijk op en snij ze op de gewenste dikte af. Steek ze vast met een sateprikker en je hebt eenvoudig een leuke boterham. Net weer even anders als dat je kindje gewend is.

Racevlag appel

Snij met een scherp mes de appel in. Dit hoeft niet diep, net door de schil heen je doet dit horizontaal en verticaal. Je ziet dat er nu vakjes ontstaan. Je kan nu met je scherpe mesje net onder de schil zo de vakjes eruit wippen. Als je dit om en om doet met de vakjes ontstaat er een soort racevlag.

Raceauto

Je neemt een appelpartje en steekt hier twee cocktailprikkers doorheen. Aan de uiteinden van de cocktailprikkers steek je 4 druiven. Je hebt nu de willen van de raceauto gemaakt.

Medaille

Je neemt drie plakjes komkommer en drie plakjes winterpeen. Je steekt uit allebei met een mini uitsteker een vormpje. Nu kan je ze precies in elkaar steken voor een leuk effect.

Ik deed de racevlag en de medailles in een cupcake vormpje om net even een leuker effect te krijgen. Dit is optioneel je kan het er ook los bij leggen. Ik ben benieuwd of jullie warm zijn gelopen om je kind eens een HappyLunch mee te geven.


Ik ben Laura maar het grootste gedeelte van mijn tijd wordt ik mama genoemd door mijn 4 jarige kleuter. Sinds september 2016 zit dit mannetje op de basisschool. Ik had me al eens verdiept in de wereld van pauzehapjes die ik moest gaan meegeven met hem. Ik kwam leuke Japanse lunchtrommels tegen (Bento) en liep helemaal warm om zulke leuke ideeën te vertalen naar Nederlandse pauzehapjes met producten uit onze seizoenen. Elke dag plaatste ik een foto van zijn hapjes op mijn social media account en kreeg veel leuke reacties hierop. Vlak nadat hij naar de basisschool ging kwam ik thuis te zitten omdat ik een zware operatie moest ondergaan. In de periode dat ik aan het revalideren was ben ik over het maken van de dagelijkse pauzehapjes een blog gaan schrijven en www.happylunchboxes.nl was geboren. Ik werk zoveel mogelijk met verse en gezonde producten en ben altijd op zoek naar gezonde alternatieven om mee te geven. Je kan mij dan ook vaak vinden op de markt met mijn tasjes vol groente, fruit, zaden en noten.