Feestdagen, hoor ik je denken. Ben je daar niet wat heel vroeg mee. Feestdagen 2017, dat zijn toch kerst en oud- en nieuw. In december! Nou, we hopen nog meer feestjes te vieren komende jaar. Wat te denken van Vaderdag. Ook een officiële feestdag in Nederland. Eerst hebben we natuurlijk nog Moederdag, maar laten we de liefste en tofste papa’s ook niet vergeten. En laten we er vroeg mee beginnen, want zijn vaders ook niet altijd wat lastiger om een goed cadeau voor te kopen? Daarbij zijn die cadeaus voor mannen over het algemeen wat duurder, dus voor sommige mega stoere cadeaus moeten we echt wel even elke maand wat geld opzij leggen.

Ik ben zelf graag voorbereid en ik help jou ook graag verder met wat tips. Van een niet zo heel denderend duur cadeau, tot een iets goedkoper ideetje. De volgende cadeaus zijn, als je het mij vraagt, echte musthaves voor hippe papa’s.

Komt het niet van pas voor Vaderdag dan hebben we nog altijd zijn verjaardag, Sinterklaas, de feestdagen 2017 in december en nu we toch bezig zijn: Valentijnsdag! Als je elke maand een euro of 10 opzij zet, heb je straks het budget voor een geweldig kerstcadeau. Laat die feestdagen 2017 maar alvast komen! Maar eerst, laat je ons weten welk Vaderdag cadeau jouw favoriet is?

Bewegingsmeter/smartwatch 

Voor Vaderdag geef je een cadeau waar de man wat aan heeft. Bijvoorbeeld een horloge met bewegingsmeter, maar niet alleen dat… Het is ook een smartwatch! Say what?! Ja we beginnen gelijk met het duurste (maar zeker vetste) cadeau. Heb jij een op de bank chillende papa, dan is dit echt een goede motivator om hem eens in beweging te krijgen. Deze smartwatch heeft namelijk niet alleen een stappenteller, maar laat ook het calorieverbruik zien (het is denk ik maar goed dat je de intake van calorieën nergens ziet 😉 ). Dus als de papa in kwestie – zeg na de feestdagen 2017 J te weinig beweegt, krijgt hij vanzelf een seintje dat hij toch echt in beweging moet komen. Maar natuurlijk krijgt hij ook een melding wanneer hij zijn doel heeft bereikt. Welke oerman wil nou niet een doel bereiken? Je kunt aan de zijkant van het horloge zelfs je telefoon bevestigen en een selfie laten maken, en tot wel 50 meter diep onder water duiken. Dus je kunt de smartwatch tijdens het zwemmen gewoon omhouden. Via Bluetooth staat het horloge in verbinding met je telefoon en het heeft een geheugen tot wel 30 dagen. Genoeg voor de hightech, bank zittende, papa.

Zelf heb ik een Pebble (misschien dat ik daar binnenkort trouwens wel eens een post over schrijf 😉 ) en daar ben ik echt super blij mee. Het is echt zoveel fijner om een echt horloge te hebben die ook als ‘fitbit’ werkt. Zo’n fitnessarmband is leuk, maar past echt niet bij elke outfit. Dus zoek jij een cadeau voor een hippe en sportieve (of eentje die nog wat aan zijn conditie moet doen) papa, dan is dit een prima cadeau!

Bluetooth Headset voor een muzikale Vaderdag

Een muzikale Vaderdag komt helemaal goed met dit cadeau. Als de man des huizes dan toch aan het bewegen is, met zijn nieuwe smartwatch, dan kun je hem net zo goed een fijne Bluetooth Headset geven. Kan hij tijdens zijn wandelingen mooi naar rustgevende Bach muziek, of naar lekkere motiverende muziek luisteren. Wie weet gaat hij dan zelfs nog wel rennen! En weet je wat nog het allerbeste is? Dit Vaderdag cadeau kan tot 10 uur achter elkaar gebruikt worden, en zelfs 250 uur op standby. En als hij dan zijn eigen vader wil bellen op Vaderdag, doet hij dat gewoon via Skype of met zijn telefoon. Via de Bluetooth kan hij connectie maken met je telefoon en wordt de muziek gedempt als er gebeld wordt.

Het maakt niet uit hoe groot papa’s hoofd is. Want de hoofdband is verstelbaar. Zo kunnen de headphones niet afzakken of veel te strak zitten (als ze echt te strak zitten, moet hij écht iets aan zijn gezondheid doen 😉 ). Met de multifunctionele knop kun je het volume regelen en zien hoeveel accu capaciteit er nog is.

Retro radio

Ook papa’s hebben wel eens een nostalgische bui, dus niks zo leuk als Vaderdag cadeau als een retro radio. Want retro is het nieuwe hip. Ook fijn om tijdens feestdagen 2017 naar mooie kerstliedjes te luisteren. Of je kunt met z’n allen op Vaderdag naar vette beats luisteren (als past dat natuurlijk niet echt bij zo’n ouderwetse radio, maar daarom misschien juist wel extra grappig 😉 ).

Virtual Reality Bril voor Vaderdag

Toch een iets hippere papa, of gewoon eentje die graag in een andere wereld leeft af en toe. Dan is de VR (Virtual Relaity) bril natuurlijk top! Je weet wel zoals de dino plaats van Freek Vonk bij de AH, waar je door de wereld vol dinosauriërs kon lopen. Maar je hebt ook achtbanen, films en games waar je gewoon in een andere wereld terecht komt, terwijl je lekker relaxed op de bank zit.

Genoeg ideeën voor Vaderdag?

Wat een inspiratie, stuk voor stuk fantastisch leuke en originele cadeautjes voor Vaderdag. Je moet er wel even voor sparen en als Vaderdag te vroeg komt dan heb je nog altijd de Feestdagen 2017.

Lekker in de watten leggen die onmisbare lieve papa’s en opa’s. Veel plezier met het maken van je keuze!