Soms heb je van die momenten dat je toch wel zo’n gaaf en toch tegelijk simpel idee ziet, dat je die wel moet hebben. Gisteren was daar zo’n moment. Ik kwam een KickStarter tegen (die trouwens al ruim 2x het beoogde bedrag hebben opgehaald) voor een supergave speeltafel met ontzettend veel speelmogelijkheden. EN het allermooiste? Zonder batterijen, zonder muziek, zonder irritante biebjes en knipperende kermis fratsen! Hallelujah!!! Het bestaat dus nog! Dus vergeet alles wat je aan het doen was, en bekijk deze toffe MUTable met mij, en droom er alvast bij weg. Want hij is nog niet te koop, maar hij komt hier zeker op het verlanglijstje voor eh… laten we zeggen Sinterklaas 2017? 🙂

Speeltafel met wel zeven verschillende speelmogelijkheden

Je kent ze vast wel. De tafeltjes met LEGO platen erop, of DUPLO noppen zodat je in de wachtkamer van de tandarts, of de autogarage je kids rustig kunt laten spelen. Heel leuk, maar schreeuwerig gekleurd, gemaakt van lelijk plastic en alleen maar om met LEGO te spelen.

Gelukkig waren daar de geniale ontwerpers uit Milan, van Mukako. Zij bedachten een tafel die gemaakt is om in elk interieur te passen, en van prachtige materialen (HOUT) met heel veel speelmogelijkheden. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, en de tafel is zelfs in hoogte verstelbaar.

 

Spelmogelijkheden:

1. Puzzelen

Een toffe puzzel die je met al je vriendjes en vriendinnetjes kunt maken. Super tof, want de stukken zijn van hout, dus ze zullen niet gauw buigen, of kapot gaan door kwijl-kopjes.

2. De wereld over

Een mooie houten plaat met daarop de hele wereld in het klein. Super leuk om met houten poppetjes, boompjes, huisjes en auto’s je eigen wereld te creëren.

3. White Board

4. Krijt bord

5. LEGO onderplaat

Nou ja, als je dan toch een speeltafel maakt, dan is een LEGO onderplaat natuurlijk bijna een musthave. Dus bedachten ze niet alleen een DUPLO plaat, maar ook de LEGO onderplaat. Zo kun je met je favoriete bouwstenen gewoon op het tafeltje bouwen tot je een ons weegt. Wil je de blokjes kwijt, dan doe je ze in het gat in het midden, in de opbergzak. Gelijk alles weer mooi opgeruimd.

6. DUPLO plaat

7. Stads speelplaat

Ben je klaar met reis om de wereld, dan draai je de plaat om, en ga je verder in de stad. Pak al je auto’s, poppetjes en leef je uit in de stad.

 

De achtste optie is de houten onderplaat. Dan heb je weer een ‘gewoon’ tafeltje, waar je op kunt tekenen, spelen, lezen en nog veel meer. Ik zeg kopen die hap. Maar helaas zijn ze pas leverbaar vanaf eind oktober. Dus als je meedoet met de KickStarter, kun je de MuTable krijgen met een fijne korting, en weet je zeker dat het ultieme cadeau binnen is voor Sinterklaas en Kerst!