Je kent het wel. Bakken vol felgekleurd en plastic speelgoed waar nauwelijks naar omgekeken wordt. Ik moet bekennen dat het er bij ons thuis niet heel anders uit ziet. Maar ik heb een goed voornemen! We gaan plastic felgekleurd, en niet duurzaam (of op batterijen werkend) speelgoed beetje bij beetje verbannen. In de plaats komt dan duurzaam, handgemaakt en origineel spul waar met veel plezier mee gespeeld zal worden. Ik zal je gelijk vertellen dat de Duplo, Lego en Littlest Petshop hierop waarschijnlijk de uitzondering zullen zijn. Daar zijn de kids nou eenmaal aan verslaafd. Maar wie weet dat ik over een jaar beter nieuws heb, en in ieder geval de Littlest Petshop verkocht zijn (okay ik moet nu stoppen met dagdromen ) Dus op jacht naar een leuk houten poppetje ter vervanging van al dat schreeuwende plastic.

mermaid1

Kokeshi Dolls

Met het wegdoen van speelgoed komt natuurlijk de zware taak om nieuw speelgoed te zoeken. Ik kwam op Instagram toch zulke gave houten poppetjes tegen!!! Gemaakt door *Sketch Inc.(misschien dat je ze kent van de Nesting Dolls van PSikhouvanjou) uit Engeland. Niet zover hier vandaan, en je hebt de poppen vanaf £ 36,- . Ik maak het je makkelijk en heb de Euro prijs vast voor je uitgerekend, namelijk € 42,09 (op moment van schrijven natuurlijk, als er niks geks gebeurd door de Brexit enzo)ameila01_bc

Alle poppen, want ze zijn maar liefst 15,5 centimeter hoog worden door Becky met de hand gemaakt in haar studio in Zuid-Oost Engeland. Je kan zelfs helemaal je eigen pop laten ontwerpen. Deze optie is op dit moment wel uitverkocht vanwege grote belangstelling. Bovendien worden alle (serieus alle!) poppen met de hand door Becky gemaakt. Als dat geen dagtaak is!

aboutbc_zps9b7b3091

Dus mocht je nog op zoek zijn naar originele, handgemaakte en hippe houten poppetjes voor in je net zo duurzame houten poppenhuis (die hier nog op mama’s verlanglijstje staat) dan zou ik zeker eens kijken op de site of er een leuk poppetje voor je tussen staat. Wel even wat geld neerleggen maar dan heb je wel de allerbeste en leukste houten poppetjes in de wijde omtrek.
love_karl_coco_ig_3

Heb jij ook nu een instant crush op de Kokeshi Dolls?? Binnenkort komt er een leuke DIY online waarin je zelf je eigen houten poppetjes kunt pimpen, dus hou de site zeker in de gaten! En wie weet begin ik na de DIY wel een eigen houten poppetjes webshop (hahaha, als er 40 uur in een dag zaten misschien)

aboutbc2_zpsc6c2a851