Geboortekaartjes…. Als je dan eindelijk klaar bent en samen hebt besloten hoe je kindje gaat heten, krijg je de volgende keuzestress horde op je pad. Hét geboortekaartje. En jeetje wat is er veel keuze! Gelukkig (ja echt, wat was het een bevalling 😉 ) zijn wij er voorlopig klaar mee, maar waarschijnlijk ben jij nog wel op zoek naar geboortekaartjes, anders was je nu niet aan het lezen. Nu zullen wij je vandaag inspiratie geven voor de aller hipste geboortekaartjes om je even het bos door de bomen heen te laten zien.

Simpel of uitbundig

Aller eerst is het handig om te weten waar je van houdt. Wil je een simpel kaartje, waar vooral de naam goed op uitkomt, of hou je van een uitbundig en vrolijk kaartje dat nauwelijks jullie blijdschap kan weerspiegelen. En ook belangrijk, wil je een foto erbij of niet? Wij kozen bij alledrie de kids om wel een foto te doen, en deze kreeg een prominente plek.

Groen en simpel

botanisch-geboortekaartje-meisje-aquarell-blad-monstera

Monochrome én flamingo’s, helemaal 2016

monochrome-geboortekaartje-flamingo-zwartwit

Cardboard (of karton, in het saai Nederlands)

klassiek-typografie-geboortekaartje-karton

Chalkboard

typografie-geboortekaartje-krijtbord

En natuurlijk zijn er nog veel meer hippe geboortekaartjes te krijgen, en je kunt ze vaak helemaal aanpassen naar wens. Dus niet alleen de naam pas je aan, maar ook eventueel de kleuren en natuurlijk een hele eigen persoonlijke binnenkant. Dus bedenk vast even welke tekst je erin wilt hebben, zo kun je zien of je ook echt de ruimte daarvoor hebt, of dat het dan too much wordt.

Zelf maken

Maar waar ik het meest van hou, zelf geboortekaartjes maken! En hoe doe je dat nu? Ik keek gewoon eerst welke kaartjes ik zelf leuk vond, en schreef op wat ik zo leuk aan het kaartje vond. Want wat maakt nou dat je iets leuk vind, toch? Dat moet je namelijk weten, zodat je dat in je eigen kaartje kunt gaan knippen en plakken. Wij gaven dus een foto een prominente plek, en vonden bij onze derde de letterbanners van A Little Lovely Company helemaal top, dus die heb ik er ook in verwerkt.

Een aantal snelle tips nog;

less is more!

Dus heb je al je ideeën op een rijtje staan, verwerk ze maar allemaal in je kaartje en kijk eens hoe dat bevalt. Haal dan een element weg en blijf schrappen tot je helemaal tevreden bent. Ik heb uiteindelijk geloof ik wel zes elementen van mijn wensen lijstje geschrapt! Er bleef voornamelijk tekst en een mooie foto over. Maar ik vond het wel een mooi kaartje, en we hadden er ook veel positieve reacties op gekregen.

Gelukkig heb je op veel websites de mogelijkheid om geboortekaartjes zelf te ontwerpen, en hoef je dus niet aan de slag met allerlei moeilijke computer programma’s als Photoshop etc. Dus kijk vooral even rond welke site je fijn vind werken, en nog een laatste ding. Sla regelmatig je ontwerp op! Misschien heel ouderwets om elke aanpassing weer op ‘bewaar’ te klikken, maar het is o zo dood zonde om je kaartje kwijt te zijn, omdat er een hapering in het systeem of je eigen internetverbinding is!

 

 

 

 


Dit bericht bevat gesponsorde inhoud