Hallelujahhhhhhh!!! Dat is wat ik dacht toen ik een persbericht kreeg over Lidl’s nieuwe organic babykleding lijn. En dan is het toch vaak zo dat organische kleding niet heel erg veel aandacht is besteed aan het design (omdat alle aandacht ligt op het zo natuurlijk mogelijk produceren van kleding). Maar Lidl heeft zichzelf overtroffen! En ik denk zelfs dat ik eerder deze organic babykleding zou kopen, dan een ritje naar de Zara. Zo leuk zijn ze.

Toen vanochtend dus de postbode kwam (die arme man met zoveel pakketjes in deze warmte!) was ik wel erg benieuwd naar de kleding. Want op de foto’s zag het er wel heel erg leuk uit!

Organic babykleding van Lidl

De huid van baby’s is vaak extra gevoelig en verdient natuurlijk de allerbeste zorg. Alle kleding en accessoires van deze babycollectie zijn gemaakt van zachte materialen, zoals 100% biologisch katoen: vriendelijk voor de huid en het milieu. Biologisch katoen is GOTS-gecertificeerd*: dit betekent dat bij de katoenteelt en de verwerking van de stof aan extra milieu- en sociale criteria wordt voldaan. Zo worden er geen schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er verantwoord omgegaan met water, energie en afval. (*Global Organic Textile Standard)

lidl organic babykleding

De babykleding en accessoires zijn in alle Lidl filialen verkrijgbaar vanaf 15 september (maar let op, want OP = OP). Maar je kunt ook vanaf 8 september terecht op de *online shop* van Lidl, waarna ze het na 15 september naar je toesturen. Nou ik weet wel dat ik sowieso wat rompertjes en nog een paar schoentjes ga aanschaffen via de online shop, want ik ben bang dat ik er anders compleet er naast ga grijpen.

Shirts maat 50-92

Allereerst zal ik je de shirts laten zien die wij hebben gekregen. Ik kreeg een lichtbruin shirtje met daarop allemaal kleine hartjes, en een jongens shirt (volgens de website was die voor jongens zag ik later) met daarop een leuke tekst. Als je het mij vraagt kan dat shirt dus net zo goed voor meisjes als voor jongens, dus lekker boeiend.

lidl organic babykleding

Alles zit verpakt in mooie geschenkverpakkingen, dus je hoeft niet meer op zoek naar rollen inpakpapier, dat vind ik nou top, want mijn inpakpapier is altijd net te weinig.

lidl organic babykleding

De shirts zijn lekker zacht, niet te strak, maar ook niet zo wijd dat het kind erin verdwijnt. We hebben zelf een vrij smal meisje van bijna 4 jaar, maar ze past het shirtje van maat 86/92 nog prima. Ik had het idee dat alles best wel ruim is genomen. De allerkleinste maatjes zaten namelijk nog wel een beetje ruim, terwijl onze kleinste meid alweer drie maanden is (vandaag precies, hoi hoi hoi!).

lidl organic babykleding

Twinning met zusje-lief

lidl organic babykleding

Broekjes, vestje en sokjes

Naast de shirtjes voor de oudste, kregen we ook twee super zachte joggingbroekjes met een handige elastieken ‘band’ die je kan omslaan. Ze waren allebei echt heel zacht en dochterlief leek ze wel chill te vinden. Ze schopte er in ieder geval druk op los.

IMG_4786

De broekjes zijn er trouwens niet alleen in het lichtbruin en wit. Je hebt ook varianten waar designs op staan.

lidl organic babykleding

En wat dacht je dan van dit super schattige gebreide witte vestje? De hartjes knopen, en het feit dat niet alles is dicht gebreid, maken het een luchtje en romantisch jasje. Ook deze is wat aan de grote kant, maar zo kan mevrouwtje daar mooi in de herfst nog mee paraderen.

lidl organic babykleding

Nog even een detail foto van de hartjes en het breiwerk.

lidl organic babykleding

Ook kun je een 3-pack sokjes kopen in verschillende maatjes, en samenstellingen. De rand van de sopjes kun je omvouwen zodat ze beter blijven zitten. In combinatie met de joggingbroekjes die elastiek aan de onderkant hebben blijven ze dus prima zitten.

FullSizeRender-19

Pyjama pakje met voetjes

Er zat in het perspakket ook nog een mega grote pyjama met voetjes eraan! Wel echt super fijn als het weer wat kouder wordt. Dochterlief van vier past er nog met gemak in (kleine krielkip). De knoopjes zijn makkelijk open te krijgen door haar zelf, weer dicht is iets lastiger.

lidl organic babykleding

Moccasins we love!

En dan last but not least, de moccasins! Echt jammer dat schoenen als laatste aan kunnen, want ik had ze het liefst als eerste aangetrokken bij babylief. Ze zijn zooooooo schattig!

lidl organic babykleding

Gemaakt van suède en met hele schattige details.

lidl organic babykleding

Ik denk niet dat het de bedoeling is dat je met deze gave mocassins buiten gaat lopen. In ieder geval waren de zolen van de kleinste maten niet verstevigd. Extra fijn dus om op te lopen, en beter voor de voetontwikkeling, dan harde zolen.

FullSizeRender-18

En wat vind jij van de nieuwe organic babykleding lijn van Lidl?